Michael Rieter doet vanwege gezondheidsredenen stapje terug; Herbie Guldenaar lijsttrekker Mì Hellemonders.

19-01-2022 17:09


Auteur: Bianca Clerx - ad.nl/helmondLijsttrekker Herbie Guldenaar (links) en lijstduwer Michael Rieter van de Helmondse partij Mì Hellemonders.

Lijsttrekker Herbie Guldenaar (links) en lijstduwer Michael Rieter van de Helmondse partij Mì Hellemonders. 

Foto: Mì Hellemonders.

HELMOND - Michael Rieter trekt zich vanwege gezondheidsredenen terug als lijsttrekker van Mì Hellemonders. Herbie Guldenaar neemt het stokje over.


Rieter komt als lijstduwer op de kandidatenlijst waarmee de onlangs opgerichte politieke partij in maart meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond. Rieter is pas geopereerd aan kanker. De ingreep is naar eigen zeggen succesvol verlopen, maar de revalidatie vereist veel rust. Rieter doet daarom een stapje terug.


Muziekdocent:


Herbie Guldenaar is naar voren geschoven als nieuwe nummer één op de lijst. Guldenaar stond eerder al op de kandidatenlijst bij Helder Helmond (Rieters vorige partij) en is bekend als gitarist en muziekdocent. Guldenaar en Rieter zullen samen 'het gezicht' zijn van Mì Hellemonders bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.


Uit onvrede is Michael Rieter vorig jaar opgestapt bij Helder Helmond. Hij is toen verder gegaan als eenmansfractie en heeft de lokale politieke partij Mì Hellemonders opgericht.
Bron: www.ad.nl