Michiel Treffers met KiKa Extreme naar Barcelona: ‘Ik combineer nu mijn hobby met iets heel belangrijks’.

02-03-2023 18:17

 

 

Auteur: Tim Moria - 3athlon.nl

 

 

Michiel Treffers (rechts) zet zich in voor KiKa Extreme

Foto: aangeleverd.

 
 
 
 
 
 
 
Terwijl het seizoen op punt staat van losbarsten, maakt ook dit jaar weer een grote groep KiKa Extreme-atleten zich op voor hún wedstrijd van het jaar. Michiel Treffers is één van hen en ook al is hij er zelf eigenlijk nauwelijks – of misschien wel helemaal niet – mee bezig, zou hij zomaar één van de snelste KiKa Extreme-deelnemers van de afgelopen jaren kunnen worden.

Het is op voorhand al een knappe prestatie, des te meer omdat Treffers Abraham inmiddels al heeft gezien en dus de vijftig is gepasseerd, en daarnaast zijn sportleven combineert met een drukke baan als fysiotherapeut én een gezinsleven met twee kinderen en, zoals hij het zelf noemt, twee bonuskinderen. Hij staat ingeschreven voor Ironman 70.3 Barcelona en heeft dus nog even. “Het is eigenlijk prima te combineren. Ik train veel op de vroege ochtend, in de latere avonduurtjes en in de weekenden. En ik heb een lieve vrouw die thuis heel veel doet.”

 

 

 

Twee jaar geleden begonnen, duidelijk talent:

 

Treffers heeft overduidelijk een talent voor de sport, want hij begon twee jaar geleden pas met de sport toen hij werd aangestoken door een vriend. “Inmiddels ben ik met mijn team Aquapoldro al uitgekomen in de Teamcompetities en heb ik vorig jaar mijn eerste halve bij Challenge Almere-Amsterdam gedaan. Die ging in vijf uur en 11 minuten. Eigenlijk ging dat helemaal prima: de sfeer rondom de wedstrijd was helemaal geweldig en ik kon prima blijven gaan.”

5 uur en 11 minuten is al bijzonder snel voor een gemiddelde recreant, maar toch heeft Treffers die tijd als een soort richtpunt voor wanneer hij eind dit jaar in Barcelona van start gaat. “Het is daar natuurlijk wel een heuvelachtig parcours, maar in Almere reed ik nog op een gewone racefiets, terwijl ik nu op een triathlonfiets zal racen. Daarnaast had Almere vrij lange wisselzones, dus daar kan ik hopelijk ook nog wat tijd winnen.”

 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 
 
 
Michiel Treffers zette in Almere 5:11 op de klokken. 

Foto: aangeleverd.

 
 
 
 
 

Belangrijkste doel:


De ambities van Treffers zijn mooi om te horen, ook al blijft hij bijzonder nuchter en blijkt de eindtijd – het liefst onder de vijf uur – niet zijn belangrijkste doel. “Het is vooral fantastisch als ik dit voor KiKa Extreme kan doen. Als fysio heb je helaas regelmatig te maken met mensen met kanker en zelf ben ik mijn vader aan kanker verloren. Dat is ingrijpend, maar het is nog veel ingrijpender als jonge mensen ziek zijn. Ik heb het een paar keer van dichtbij meegemaakt dat ouders hun kind verliezen. Dat is hartverscheurend.”

Toen Treffers nog maar net begon met de triathlonsport, zag hij  KiKa Extreme  al voorbij komen. Aanvankelijk schreef hij zich nog niet in, want hij zag nog een beetje teveel op tegen de afstanden van een halve triathlon, maar inmiddels is hij klaar voor die uitdaging en toen hoefde hij ook niet lang te twijfelen of hij zich wilde inzetten voor dit goede doel. “Iedere keer dat ik het voorbij zag komen, was het eigenlijk heel simpel. ‘Verdorie, met mijn hobby kan ik íets doen voor deze mensen’ dacht ik dan.”

 

 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 

Rechts: Michiel Treffers 

Foto: aangeleverd.

 
 
 
 
 
 

‘Mooi om dit te combineren’

 

Inmiddels heeft Treffers al ruim tweeduizend euro opgehaald, zonder dat hij nog heel veel aandacht aan zijn deelname heeft gegeven. Hij benaderde voornamelijk vrienden en familie en kwam al tot dit bedrag, maar binnenkort zal hij – ook vanuit de praktijk waar hij werkt – meer publieke acties gaan starten. De verwachting is dus dat het geldbedrag nog aanzienlijk zal oplopen. “Het is heel mooi om dat allemaal met elkaar te kunnen combineren.”
 

Terwijl de trainingen worden opgevoerd – gemiddeld tikt Treffers de twaalf uur per week al wel aan – kijkt hij nu al enorm uit naar de wedstrijd. “Daarnaast pak ik nog wat kleinere triathlons én Klazienaveen en Almere staan weer op het programma. Maar één ding weet ik vrij zeker; ik denk dat mijn deelname voor KiKa Extreme niet bij slechts één deelname blijft.”

 

 

 

Wil jij ook doneren aan Michiel Treffers en daarmee dus KiKa Extreme? 

Dat kan via deze persoonlijke pagina van Treffers.