Mika en Danny lopen ruim 3000 euro bij elkaar voor KWF Kanker Bestrijding.

15-05-2020 20:40            

Mika en Danny lopen van Meppel naar Groningen.                                        

Persfoto.
Meppel / Staphorst / Groningen - Danny Rook uit Staphorst en Mika Flier uit Meppel liepen donderdag van Groningen naar Meppel. Zij deden namelijk mee aan de 100.000 stappen challenge en haalden daarmee geld op voor KWF Kanker Bestrijding.


De challenge houdt in dat deelnemers 100.000 stappen op een dag moeten zetten. Dat is ongeveer 75 kilometer. De jongens begonnen donderdagochtend om 05.00 uur te lopen vanuit Groningen. "Ik vond het uiteindelijk wel meevallen, al heb ik nu wel spierpijn", lacht Danny Rook.


Beter dan verwacht:

"Toen we ongeveer 70.000 stappen hadden gezet, kreeg ik even een dipje. We gingen toen van Diever naar Havelte over een klinkerweg en dat liep niet lekker. Gelukkig ben je dan met zijn tweeën. Dan sleep je elkaar een beetje doorheen. Maar eigenlijk ging het beter dan verwacht, afgezien van twee kleine blaren was het goed te doen." Onderweg kwamen er vrienden van Danny en Mika langs met eten en er liep ook een aantal met ze mee toen om 22.30 uur de 100.000ste stap werd gezet. "Toen moesten we nog 7 kilometer lopen om in Meppel te komen, want we wilden het wel afmaken. We kwamen uiteindelijk om 23.45 uur in Meppel aan", vertelt Danny.


De actie is ontstaan toen de jongens de actie op internet voorbij zagen komen en ervan overtuigd raakten dat zij dit wel zouden kunnen. "Ik let sinds de sportscholen zijn gesloten wat meer op mijn stappen, en zet zelf vaak wel 10.000 tot 15.000 stappen op een dag, dus de 100.000 stappen challenge leek ons wel te doen. Veel mensen waren dat met ons eens, maar een paar vrienden dachten dat we dit niet zouden halen. Ze durfden zelfs wel te wedden van niet en zetten er geld op in."


Weddenschap:

Danny en Mika besloten de weddenschap aan te gaan, maar wilden niet voor hun eigen portemonnee lopen. Ze kozen ervoor om het KWF te steunen. Beiden kennen namelijk mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. "We willen graag iets voor deze - en andere - mensen terugdoen."


Vanuit deze weddenschap is het idee ontstaan om voor een goed doel te lopen. "Wij hebben KWF gekozen omdat er een aantal mensen om ons heen te maken hebben gekregen met deze vreselijke ziekte en wij graag iets voor deze mensen (en iedereen die te maken krijgt met kanker) willen doen."


Opbrengst:

Waar de teller gisterochtend nog op 1400 euro stond, was dat bedrag gisteravond al verdubbeld. De vrienden kunnen 3016 euro overmaken aan het KWF. Een heel mooi bedrag. "We werden gisteren tijdens de tocht al gebeld door iemand van KWF. Die vrouw zei dat het niet normaal was wat er gebeurde, dat er voor een normale actie zoveel donaties binnenstroomden. Terwijl we aan de telefoon hingen kwamen er al weer vijf donaties binnen." Een geslaagde actie dus. De twee vrienden dachten onderweg al na over een volgende uitdaging. "We grapten al dat we misschien wel op de fiets naar Parijs kunnen volgend jaar", lacht Danny.
Bron: www.meppelercourant.nl