Mindfulness in Toon Hermans Huis Arnhem van 26 Januari 2018 t/m 23 maart 2018.

26-01-2018 10:00


 

De ziekte kanker geeft lichamelijke klachten zoals vermoeidheid of pijn en emoties zoals verdriet, angst en somberheid. Dit gaat vaak samen met zorgelijke gedachten: hoe moet het verder? Ook bij een naaste spelen deze gevoelens en gedachten.


Mindfulness kan behulpzaam zijn bij het omgaan met wat je overkomt. Mindfulness betekent met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu. Door het beoefenen van mindfulness word je je bewuster van wat er in je omgaat en ontwikkel je een houding om daar met mildheid naar te kijken. Je leert om uit de maalstroom van (negatieve) gedachten en emoties te stappen en te reageren op een manier die goed voor je is.


Mensen die een mindfulnesstraining hebben gevolgd geven aan meer rust te ervaren en beter om te kunnen gaan met hun emoties en (pieker)gedachten. Ook ervaren ze vriendelijker te zijn geworden voor zichzelf.


De groepstraining bestaat uit 8 wekelijkse lessen van 2,5 uur.  In elke les worden verschillende meditatietechnieken (lichaamsverkenning, zitmeditatie, bewegingsoefeningen) geoefend die erop gericht zijn meer bewust te worden van wat er in je omgaat. Ervaringen hierover kunnen met elkaar worden uitgewisseld, waarbij eventueel op specifieke thema's rondom de ziekte kanker wordt ingegaan.


minfulness website


Datum + Tijd:

26 januari 2018 t/m 23 maart 2018

10.00 tot 12.30 uur.


Kosten:

De kosten van de training zijn  €25,- in totaal (als je aanvullende verzekering een mindfulnesstraining vergoedt, geldt er geen eigen bijdrage). 


Adres + Tel:

Toon Hermans Huis Arnhem,

Stadhoudersstraat 60,

6828 SM ARNHEM.

E-mail: info@thharnhem.nl

Tel: 026 - 21 33 196


Aammelden:

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier of telefonisch via 026  - 21 33 196.

De training wordt gegeven door Rinie van den Boogaart, geregistreerd mindfulnesstrainer.

Website: www.traininginaandacht.nl 

Aanmelding via deze site is ook mogelijk.
Bron: www.thharnhem.nl