Molenschotters spelen 24 uur biljart tegen kanker: ‘De bakker regelde het ontbijt’.

29-12-2019 21:21


Auteur: Freek de Swart - bndestem.nl/oosterhoutVideo: GILZE - Molenschot stond afgelopen weekend in het teken van biljart, biljart en nog eens biljart. Vier leden van biljartvereniging BVTD speelden bij cafe 't Engeltje namelijk niet minder dan 24 uur achter elkaar op het groene laken. Met de biljartmarathon werd geld opgehaald voor Op Den Alpe Rijen. Een stichting die mensen met kanker ondersteunt.


De sfeer bij café 't Engeltje in de vroege ochtend doet na bijna 24 uur biljart nog het meest denken aan een vliegveldterminal. Sommige mensen drinken hun eerste koffie, anderen zitten nog steeds aan het bier en aan jetlag-oogjes is in de zaal is ook geen gebrek. Biljartspeler bij BVTD Frank Multem loopt eveneens op zijn laatste benen, al heeft dit geen invloed op zijn enthousiasme. ,,Ik krijg ook steeds meer gevoel bij het spel en ga steeds beter spelen!" Multem rekent uit dat hij samen met de andere drie spelers in totaal zo'n 96 potten zal spelen. Hiermee haalt het kwartet zo'n 5 a 10 euro per keer op voor stichting Op Den Alpe Rijen. 


Lees verder onder de foto:24 uur biljart in Molenschot.

Foto: Freek de Swart. 

,,Door te kiezen voor dit goede doel dichtbij huis hopen we dat het wat tastbaarder is voor de mensen", verklaart hij. Dat dit gelukt is blijkt wel uit het aantal bezoekers dat op het hoogtepunt meer dan 150 mensen kenden. Naast lokale sponsors die een duit in het zakje doen steunt het dorp de vier biljarters ook op andere manieren. Zo zorgt een plaatselijke masseur voor soepele spieren en speelt de Molenschotse hoempapaband Soamengevat live muziek. ,,En de lokale bakker regelde het ontbijt, daar fleur je wel weer van op."


Voorzitter van Op Den Alpe Rijen Fred Polling toont zich verheugd door al deze inzet van de Molenschotters voor de stichting. "We steunen mensen met kanker in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat om een wensbezoek aan Feyenoord of een leuk tochtje door de Biesbosch." Verder geeft de stichting informatie over kanker aan basisscholieren en worden sommige kankerpatiënten ook financieel bijgestaan. "Dames die moeilijk kunnen rondkomen ondersteunen we bijvoorbeeld vaak met geschonken haarstukjes." De leden van de biljartmarathon hopen in totaal meer dan 1250 euro op te halen. Dit is namelijk het bedrag dat een eerdere biljartmarathon ophaalde voor Serious Request.


Voor de Video van dit Artikel klik hierBron: www.bndestem.nl