Moos en Deen zwemmen stukje Elfstedentocht voor ziek zusje Puck.

02-04-2019 17:49Auteur: Susanne de Bruin - ad.nl/oosterhoutVideo: OOSTERHOUT - De Oosterhoutse broers Moos (10) en Deen (8) zwemmen in juni  2019 een stukje mee met Olympisch kampioen Maarten van der Weijden tijdens de tweede Elfstedenzwemtocht. Hun zusje Puck (6) kreeg afgelopen najaar de diagnose acute myeloïde leukemie. Daarom willen de twee zoveel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek.


Nog 150 dagen te gaan:

,,En om te laten zien dat jullie trots zijn op mij", roept Puck enthousiast. Dat vooral ja, knikken de jongens. Nog 150 dagen, dan is het zover. Op 22 juni 2019 zwemmen Moos en Deen samen 500 meter tijdens de tweede Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden.


Ze vertrekken vanuit Stavoren waar hij dan ook langs zwemt. Voor die tijd moeten de twee nog wel hard trainen. Dat doen ze twee keer per week in zwembad De Warande, waar Van der Weijden ook dagelijks zijn baantjes trekt. Het is dit jaar extra belangrijk dat veel mensen een stukje mee zwemmen zodat we zoveel mogelijk geld kunnen ophalen."

Maarten van der Weijden.Puck klapt en juicht vanaf de kant:'

Samen met mama Tamara en papa Johan moedigt Puck haar broers Deen en Moos aan, als die samen met Maarten een paar baantjes trainen in de Warande.

Casper van Aggelen/Pix4Profs 
,,500 meter is tien baantjes zwemmen. Dat lukte me zondag al wel, maar nog niet zonder pauzes", bekent Moos. Gisterenochtend was de training extra speciaal, want de topatleet zwom met de broertjes mee. ,,Dat was heel leuk. Hij is echt supergoed", glundert Moos. 


Terwijl haar broers met de zwemmer in het water zijn, klapt en juicht Puck vanaf de kant om ze aan te moedigen. ,,Ze vindt het echt superleuk dat de jongens dit doen", stelt hun moeder Tamara Boekholt. ,,Jullie moeten er wel rekening mee houden dat het zwaarder is om buiten te zwemmen dan binnen", tipt Van der Weijden de jongens. 


Hij is blij met hun actie: ,,Ik vind het echt heel mooi. Kanker is een groot probleem, bijna iedereen kent helaas wel iemand die het heeft of heeft gehad. Daardoor raakt het enorm veel mensen, waardoor ook veel mensen iets willen doen. Het is dit jaar extra belangrijk dat veel mensen een stukje meezwemmen zodat we zoveel mogelijk geld kunnen ophalen", meent hij.


In een paar dagen al 5.000 euro:

Het was Deen die op het idee kwam afgelopen woensdag. ,,Ik zat het Jeugdjournaal te kijken en zag dat je mee kon zwemmen met Maarten. Ik zei gelijk dat ik mee wilde doen voor Puck", vertelt hij. Toen Moos daar van hoorde, sloot hij zich direct aan bij de plannen van zijn broertje. 

Vrijdag startte de actie 'Deen & Moos zwemmen voor Puck'. Via de site van de Elfstedenzwemtocht kunnen mensen doneren. In een paar dagen tijd hebben ze al zo'n 5000 euro binnengehaald, het streefbedrag is 10.000 euro. ,,We kijken het liefst de hele dag naar de teller", vertelt Deen met grijns. Deze actie geeft ons juist veel positieve energie."

Tamara Boekholt.


De oppas heeft posters gemaakt:

De broers willen zoveel mogelijk geld inzamelen, want kankeronderzoek vinden ze heel belangrijk. Daardoor kan Puck nu zo goed behandeld worden, stellen ze. Ze zijn al op de helft, maar gaan hun actie de komende weken nog flink promoten. ,,Onze oppas heeft dit weekend al posters gemaakt en de school broedt ook op een actie", aldus Boekholt.


Deze actie geeft het gezin positieve energie:

Het gezin voelt zich gesterkt dankzij hun deelname. ,,Puck kreeg de diagnose in oktober en is nu nog in behandeling. Je merkt dat je veerkracht verliest, vorige week wist ik echt even niet waar ik de moed vandaan moest halen", vertelt Boekholt.


 ,,Maar deze actie geeft ons juist veel positieve energie. Niet alleen doordat mensen zo gul doneren, maar ook al die lieve berichtjes zijn hartverwarmend. We voelen ons enorm gesteund", besluit ze tot slot.


Wie ook wil bijdragen aan de actie kan Moos en Deen sponsoren via de website van de Elfstedenzwemtocht.Even uithijgen na de eerste gezwommen baantjes. Deen (l) en Moos (r) zwemmen op 22 juni 2019 een stuk met Maarten mee om hun zieke zusje Puck te steunen.

Casper van Aggelen/Pix4Profs.


Voor de Video van dit Artikel klik hierBron: www.ad.nl