'Mr. Lingo' François Boulangé op 67-jarige leeftijd overleden.

13-09-2021 15:11Entertainment.François Boulangé.


Deze maandagochtend 13 Sep 2021 is voormalig 'Lingo'-presentator François Boulangé overleden op 67-jarige leeftijd. Dat bevestigen ingewijden aan RTL Boulevard.


De presentator leed de afgelopen maanden aan kanker en is daar vanochtend aan bezweken. François werd in 1992 bij het grote publiek bekend, doordat hij de presentatie van het spelletjesprogramma Lingo op zich nam. In de beginjaren kenmerkte hij zich door het dragen van opvallende bretels en later ook door zijn taalgebruik. In totaal presenteerde 'Mr. Lingo' het programma acht jaar, aangezien het spelletjesprogramma in 2000 van de VARA naar de TROS verhuisde. In totaal heeft hij meer dan 2000 afleveringen gepresenteerd. 


In 2019 keerde Lingo terug op de buis en François reageerde hier destijds verheugd op: "Lingo blijft een supersterk spelletje. Ik denk dat het wel weer goed is. Lingo blijft toch tijdloos, het is in 1988 of zo begonnen, kun je nagaan hoe lang het er al is. Het heeft twee elementen die het haast tot het beste spelletje van de wereld maken: het is een woordspelletje, Nederlanders houden erg van woordspelletjes. En het andere element is bingo. En wereldwijd is dat het allerpopulairste spel. Die combinatie is natuurlijk rock solid!"


De afgelopen jaren was François niet meer zoveel te zien op de televisie. In de zomer van 2016, vijf jaar geleden, deed hij nog mee aan de populaire kennisquiz De Slimste Mens. Daar eindigde hij uiteindelijk als vierde.

Bron: www.rtlnieuws.nl/entertainment