Nabestaande begeleiding bij inloophuis Medemblik. / Elke tweede woensdag van de maand.

08-11-2023 14:00

 

 

 

 

 

 

Nabestaande begeleiding:

 

Tijdens het rouwproces verwerkt een nabestaande geleidelijk de pijn van het verlies. Het is een moment van afscheid en het accepteren van de definitieve afwezigheid van de geliefde persoon. De nabestaande probeert zich aan te passen aan de ontstane leegte. Maar dat gaat niet zomaar.


Direct na het overlijden ervaren sommige mensen een gevoel van onwerkelijkheid. De dood van de geliefde lijkt een nare droom, waaruit ze binnenkort wakker worden. Andere mensen voelen bijna niets, hun gevoel is als het ware ‘dood’. Weer anderen vinden de dood van de geliefde zo pijnlijk dat ze die eerst ontkennen. Er zijn grote verschillen. De ene mens is totaal ontredderd, de andere reageert juist kalm.

 


Verdrietige periode:


Als iemand net overleden is, dan moeten er veel praktische zaken geregeld worden, bijvoorbeeld voor de begrafenis of crematie. Meestal gaat die eerste tijd als in een roes voorbij. Het verlies dringt vaak pas in de periode daarna echt door. Dan gaan de nabestaanden beseffen wat het betekent voor hun leven. Dit is de zwaarste en verdrietigste tijd.

 


Aanvaarden


Nog later volgt een periode waarin mensen proberen de verandering te aanvaarden en zich aan te passen. Dit gaat met vallen en opstaan. Ze maken voorzichtig weer plannen voor de toekomst. en ook sociaal en praktisch passen ze zich aan. Ze leggen nieuwe contacten, pakken een hobby of studie op, gaan vrijwilligerswerk doen of zelfs verhuizen. Dagen waarop iemand erg met het verlies bezig is, worden afgewisseld met tijden waarin de emoties op een afstand blijven.

 

Het Inloophuis Medemblik helpt je om daar een weg in te vinden. Je bent van harte welkom.

 

 

 

 

  • Wanneer: Elke 2e woensdagmiddag van de maand
 
  • Tijd: 14:00 uur tot 16:00 uur
 
 
  • Tel: 0227820170 of Mobiel: 0610227488
 
  • Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden (een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld)
 
  • Intakegesprek: Ja, vast onderdeel
 
  • Adres + Tel: Stichting Inloophuis Medemblik, Oosterhaven 11, 1671 AA Medemblik.

 

 

 

 

 

 

 

Bron: www.inloophuismedemblik.nl