Nabestaanden bijeenkomst in Inloophuis medemblik. / Elke 2e woensdag van de maand.

09-01-2019 14:00Rouwproces:

Tijdens het rouwproces verwerkt de nabestaande geleidelijk de pijn van het verlies. Hij/Zij neemt afscheid, accepteert langzamerhand de definitieve afwezigheid van de geliefde persoon. Hij/Zij probeert zich aan te passen aan de ontstane leegte. Direct na het overlijden ervaren sommige mensen een gevoel van onwerkelijkheid. De dood van de geliefde lijkt een nare droom, waaruit ze binnenkort wakker worden. Andere mensen voelen vrijwel niets, hun gevoel is als het ware 'dood'. Weer anderen vinden de dood van de geliefde zo pijnlijk dat ze die eerst ontkennen. De ene mens is totaal ontredderd, de andere reageert juist heel kalm.


Verdrietige periode:

Als iemand net dood is moeten er veel praktische zaken geregeld worden, bijvoorbeeld voor de begrafenis of crematie. Meestal gaat die eerste tijd als in een roes voorbij. Het verlies dringt vaak pas in de periode daarna echt door. Dan gaan de nabestaanden beseffen wat het betekent voor hun leven. Dit is de zwaarste en verdrietigste tijd.


Aanvaarden:

Later volgt een periode waarin mensen proberen de verandering te aanvaarden en zich aan te passen. Dit gaat met vallen en opstaan. Ze maken voorzichtig weer plannen voor de toekomst. Ook sociaal en praktisch passen ze zich aan. Ze leggen bijvoorbeeld nieuwe contacten, pakken een hobby of studie op, gaan vrijwilligerswerk doen of zelfs verhuizen. Dagen waarop iemand heel erg met het verlies bezig is, worden afgewisseld met tijden waarin de emoties op een afstand blijven.

Het Inloophuis Medemblik helpt je op weg om daar een weg in te vinden en doet dat in samenwerking met 'De Wering' Je bent van harte welkom.


Wanneer:

Elke 2e woensdagmiddag van de maand.


Tijd:

14:00 uur tot 16:00 uur 


Opgeven:

info@inloophuismedemblik.nl

Tel: 0227820170/0610227488


Kosten:  

Er zijn geen kosten aan verbonden (een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld).


Intakegesprek:

Een intakegesprek behoord tot de procedure.


Adres:

Inloophuis Medemblik,

Oosterhaven 11,

1671 AA Medemblik.
Bron: www.inloophuismedemblik.nl