Nadira zoekt een stamceldonor, wie helpt haar ?

01-07-2020 19:02
Nadira zoekt een stamceldonor, wie helpt haar? 

Nadira is half Nederlands en half Marokkaans. Ze heeft lymfeklierkanker en heeft een niet-westerse of etnisch gemengde stamceldonor nodig om te genezen.  In het register werd geen match gevonden waardoor de 35-jarige jonge vrouw zelf een oproep via sociale media doet.De oproep van Nadira:

"Misschien weten sommigen van jullie dat het voor patiënten met een niet-westerse of etnisch gemengde afkomst veel moeilijker is om een stamceldonor te vinden. Ikzelf ben half Nederlands, half Marokkaans en ik weet dat er helaas nog veel te weinig mensen van Marokkaanse (en niet-westerse) afkomst geregistreerd staan als stamceldonor.

Afgelopen donderdag 25 Juni 2020 kreeg ik te horen dat er op dit moment geen donor voor mij in de databank zit. Dat is een enorme teleurstelling, maar ik blijf hoop houden! Daarom wil ik iedereen van gemengde of niet-westerse afkomst vragen om zich te verdiepen in stamceldonatie en zich hopelijk ook aan te melden als stamceldonor. Niet alleen voor mij, maar voor alle mensen waarvoor geen match gevonden kan worden. Als stamceldonor heb je de kans om letterlijk het leven van iemand te redden!"
Wie Nadira wil helpen kan zich aanmelden als stamceldonor via www.matchis.nl

Op dezelfde website kan ook informatie worden gevonden over stamceldonatie. Donoren moeten tussen 18 en 55 jaar oud zijn, weten dat hoe jonger de donor is hoe groter de genezingskans voor de patiënt is.
Bron: www.bladna.nl