NaZorg Westland helpt bij zwarte gat na kanker.

07-01-2019 18:58


Auteur: Lisa Vos - ad.nl/westlandFoto: anp.

 Nu steeds meer mensen kanker overleven, krijgt het leven na kanker meer aandacht. NaZorg Westland, een stichting die afgelopen donderdag werd gelanceerd, helpt om dat vorm te geven.


,,We willen het grote, zwarte gat na de kanker voorkomen", laat mede-oprichter Bart Duijvesteijn weten. ,,Wie uit het ziekenhuis is ontslagen, is immers nog lang niet 'beter'. Het is lastig de draad van je leven weer op te pakken."


In Inloophuis Carma wordt momenteel een kamer ingericht om ex-patiënten middels coaching hierbij te begeleiden. ,,We hopen dat ze er zo eerder en sterker uitkomen." Al zullen de partijen, zoals Duijvesteijn dat noemt, hun krachten bundelen, er zit wel degelijk een verschil tussen de twee. ,,Carma is meer voor de patiënten die nog in behandeling zijn. NaZorg is er voor degenen die de behandeling hebben afgerond, om terug in de maatschappij te komen."


De kamer, die in februari open gaat, krijgt de naam Tourmalet, als verwijzing naar de 'Walk to the Tourmalet'. ,,Bij die wandeling lopen veel ex-patiënten mee. Toen besefte ik: ook wie de ziekte heeft 'overwonnen', kan hulp gebruiken."Bron: www.ad.nl