NEC-icoon Hans van Delft (73) overleden.

25-03-2020 14:48


Auteur: Bram van Zundert - ad.nl/nijmegenHans van Delft. 

Hans van Delft.

Foto: Paul Rapp.
NIJMEGEN - Nijmegenaar Hans van Delft, erevoorzitter van voetbalclub NEC, is op 73-jarige leeftijd overleden. Van Delft was al langere tijd ernstig ziek, hij had kanker.

De Nijmeegse ondernemer Van Delft was voorzitter van NEC tussen 1997 en 2006. Onder hem leefde de zieltogende club aan het van eind jaren negentig volledig op. In 2003 haalde de ploeg met trainer Johan Neeskens Europees voetbal en een jaar later deed NEC de eerste miljoenentransfer uit de geschiedenis van de club.


Miljoenenbedrijf:

Van Delft boekte grote successen in de zakenwereld met het bedrijf Depa (Delft Papier) van zijn vader. Dat bouwde hij in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw van kleine Nijmeegse handelsonderneming uit tot een miljoenenbedrijf dat zaken deed tot ver in Azië. Van Delft, jarenlang lid van de Quote 500, hield er een grote liefde voor het Verre Oosten aan over, met name voor China. 


De afgelopen maanden was de zieke Van Delft aan huis gekluisterd waar hij zijn dagen doorkwam met het lezen van de kranten en genoot van een prachtig uitzicht op de rivier de Waal en Nijmegen. Afgelopen zaterdag verraste een groep fanatieke NEC-fans hem daar nog met een eerbetoon in de vorm van een groot spandoek met de tekst: 'Hans van Delft, voor altijd Grote Dikke Leider', verwijzend naar de bijnaam van de NEC-icoon.
Bron: www.ad.nl