Negende editie Heroes for Heroes spinningsmarathon: ‘Elke euro telt’.

11-01-2020 20:57


Auteur: Sandra Moerland - ad.nl/bergen-op-zoomMichael Boogerd was eerder al eens instructeur tijdens de spinningsmarathon van Heroes for Heroes.

Foto: Heroes for Heroes.
BERGEN OP ZOOM - Het Cultuurgebouw van scholengemeenschap 't Rijks was zaterdag 11 Jan 2020 decor voor de negende editie van de jaarlijkse spinningmarathon van Heroes for Heroes. 


In verschillende etappes werd er gefietst om geld op te halen voor de vijf goede doelen die Heroes for Heroes steunt. 


Vriendengroepen, fietsliefhebbers en bedrijven trapten erop los onder begeleiding van verschillende (bekende) instructeurs, waaronder Michael Boogerd. Esther van der Geest fietst samen met haar collega's van Klaassen Mondzorg. ,,Een lieftallige collega is helaas aan kanker overleden. Dit is een mooi initiatief om geld op te halen voor het goede doel en het is gezellig om dit samen met collega's te mogen doen", vertelt ze. Gaat ze een uur lang spinnen volhouden? ,,Ik heb vroeger gewielrend, al is dat wel lang geleden. Ik heb mijn oude kloffie uit de kast gepakt en ben er gewoon voor gegaan", vertelt ze lachend.Ik heb mijn oude kloffie uit de kast gepakt en ben er gewoon voor gegaan

Esther van der Geest, Deelnemer.RoparunTeam 188 'Maak een Vuist', Stichting Ankie, Hospice De Markies, Vrienden van Amphia en Make a Wish zijn de doelen die dit jaar gesteund worden. 's Ochtends werd het evenement afgetrapt door kinderen van scholen De Kreek, School Oost en De Aanloop. Dat was een groot succes, vertelt Claudia van Hoek namens de organisatie. ,,De aftrap is druk bezocht. De kinderen fietsten twee keer een half uur en hebben samen 3.500 euro opgehaald voor Stichting Ankie. Op school hebben ze acties gedaan om geld op te halen. Hartstikke mooi, natuurlijk."


Michael Boogerd:

De volwassenen waren 's middags aan de beurt. Elk uur waren er 60 fietsen beschikbaar. ,,Het zit redelijk vol. Tussen 14.00 en 15.00 was er helemaal geen plek meer. Heel veel bedrijven doen mee. Evenals vriendenclubs en mensen van de goede doelen zelf. Daarnaast hebben we 50 vrijwilligers rondlopen die dit mogelijk maken", vertelt ze. 


,,Vanmiddag verwachten we veel toeschouwers voor Michael Boogerd. Dat is fijn, want naast het gesponsord fietsen, verkopen we ook eten en lootjes voor onze loterij. Vorig jaar haalden we 20.000 euro op en dat hopen we dit jaar te evenaren. Het liefste meer natuurlijk. Er zijn jaren geweest dat we bijna de 30.000 haalden. Uiteindelijk maakt het niet uit of het meer of minder is als vorig jaar. Alles wat we ophalen is hartstikke goed en elke euro telt."Bron: www.ad.nl