Net genezen van kanker, word je aangereden door een bestelbus: ‘Ik had weer volop zin in de toekomst’.

20-07-2020 17:37


Auteur: Pieter van Klinken - bndestem.nl/bredaFoto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Think Stock photos.

BREDA - Eindelijk was ze hersteld van een jarenlange strijd tegen kanker. Positief vooruit. Maar een fietsritje en een onvoorzichtige chauffeur maakten de toekomst van de vrouw opnieuw onzeker.

Een 33-jarige chauffeur van een bestelwagen dacht op 22 maart vorig jaar nog snel even om een vrachtwagen heen te rijden die dwars over de Heerbaan in Breda stond. Maar die stond er niet voor niets stil. Die wilde een oude vrouw op een fiets vrij doorgang geven, naar het Waltersveld.

    

De fietsster kreeg een knikje van de vrachtwagenchauffeur, dat ze veilig kon oversteken. Ze reed achter de vrachtwagen langs, waardoor de chauffeur van de bestelbus haar niet zag. Hij knalde daardoor tegen de fietsster aan.


Te hard: 

,,Haast.'' Dat zei de verdachte vrijdag tegen de rechter over de reden van het ongeluk. Maar die vrachtwagen had ook schuld, vond hij. Die had helemaal niet stil moeten staan op de weg. Dat hij zelf te hard reed, 55, 60 kilometer per uur gaf hij ook toe.Ik ben een bang mens geworden en slik kalmerings­mid­de­len

Slachtoffer.Het ongeluk had zware gevolgen voor de vrouw, die net een jaar ervoor de laatste behandeling had gekregen in een jarenlange strijd tegen kanker. Ze was genezen. ,,Een zwarte periode lag achter me en ik had weer volop zin in de toekomst. Maar plots was daar dat busje. Nu heb ik weer heel veel beperkingen. Ik kan niet meer lopen zonder rollator. Fietsen kan ook niet meer. Ik ben een bang mens geworden en slik kalmeringsmiddelen.''


Rijverbod:

Volgens officier van justitie Linda van den Oever reed de man zeer onvoorzichtig en onoplettend. Daarom eist ze dat de man een taakstraf krijgt van 160 uur. Ook vindt ze dat hij een jaar niet mag rijden. 


Advocaat Lars Langenberg pleitte voor vrijspraak. Hij vond het een ongeluk. Ook vroeg hij de rechtbank alleen een voorwaardelijk rijverbod op te leggen.


De uitspraak is 31 juli 2020.