Nieuw record voor Roparun: zoveel teams staan er straks aan de start.

08-01-2020 17:31


Auteur: Redactie Rotterdam - ad.nl 

De Roparun-finish van vorig jaar op de Binnenrotte in hartje Rotterdam.

Foto: Jan de Groen. 
Voor de estafetteloop Roparun 2020, die eind mei in Bremen en Parijs van start gaat en in Rotterdam finisht, hebben bijna 340 ploegen ingeschreven. Dat is een recordaantal voor het festijn voor het goede doel, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.

Voor de route met het startpunt in de Duitse havenstad Bremen hebben zich 121 teams gemeld, in Parijs vertrekken 217 ploegen.

De Roparun heeft in 2020 een nieuwe route. In plaats van in Hamburg wordt verderop in Noord-Duitsland in Bremen gestart. De lopers en fietsers komen dan voor een groter deel door Nederland, onder meer door Groningen en Friesland.


De loop begint op zaterdag 30 mei 2020 en finisht op maandag 1 juni 2020 in hartje Rotterdam.


Familiehuis:

Bij de afgelopen editie werd door de deelnemers ruim 5,6 miljoen euro opgehaald. Dat was een half miljoen meer dan in 2018.  Er kwam 1,5 miljoen euro vrij voor het Familiehuis Daniel den Hoed. Met het geld kan een nieuw Familiehuis worden gebouwd, waar mensen met kanker dicht bij hun familie kunnen zijn.


Ook kwam er budget voor de ontwikkeling van vijfhonderd koppelbedden. Dat zijn volwaardige hoog-laagbedden voor twee personen waarmee mensen die ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen, toch nog samen in een bed kunnen liggen.Bron: www.ad.nl