Nieuwe behandel­mogelijkheden zorgen voor concentratie Radiotherapie in Nijmegen.

18-01-2021 16:51

     

        


                                                 

Het Radboudumc heeft besloten zijn satellietvestiging Radiotherapie in Boxmeer dit jaar te sluiten. De reden is de komst van nieuwe apparatuur en behandelmogelijkheden die in Nijmegen samengebracht moeten worden.Vanaf medio 2021 zullen alle patiënten worden bestraald in een van de vestigingen in Nijmegen (Radboudumc of CWZ).


Deze verandering vereist een zorgvuldig traject, waarvoor wij de tijd willen nemen. Dit betekent dat patiënten altijd hun behandeling in de vestiging Boxmeer kunnen afronden en dat dit gebeurt met dezelfde kwaliteit en inzet.


Ontwikkelingen:


De ontwikkelingen rondom radiotherapie gaan de laatste jaren erg snel. De komst van nieuwe apparaten (MR-linac) en behandelmogelijkheden (opkomst protonentherapie, doorontwikkeling hypofractioneren en nieuwe combinatiebehandelingen) zorgen ervoor dat de kwaliteit en de uitkomst van de behandelingen steeds beter worden. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de patiënt. Om deze behandelingen op een verantwoorde manier aan alle patiënten aan te kunnen bieden, is het bijeenbrengen van de juiste specialistische expertise, apparatuur en logistieke ondersteuning op de juiste plek een voorwaarde. Door de radiotherapeutische zorg van het Radboudumc bijeen te brengen in Nijmegen, kunnen we beter aan deze voorwaarde voldoen.


We nemen dit besluit dus nu om in de toekomst de goede kwaliteit van zorg voor onze patiënten blijvend te garanderen. Het Maasziekenhuis en het Radboudumc werken al vele jaren met volle tevredenheid met elkaar samen op verschillende terreinen. Dit zal de komende jaren zo blijven.
Bron: www.radboudumc.nl/nieuws