Nieuwe datum SamenLoop voor Hoop Alphen bekend.

16-05-2020 17:28


Auteur: Alphens.nlFoto: Josh Walet.
Een zonnig droog weekend staat er voor de boeg. Toch zal het ongekend stil zijn in Park Rijnstroom. Door het coronavirus zijn er komend weekend geen honderden wandelaars, bezoekers en vrijwilligers te vinden. Alle SamenLopen van 2020 in Nederland zijn uitgesteld.


Maar de datum voor de volgende editie van de SamenLoop voor Hoop Alphen aan den Rijn is wel bekend: zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022.

                                                             

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette wordt met lotgenoten stilgestaan bij kanker én wordt het leven gevierd. Indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten maken het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. SamenLoop voor Hoop Alphen aan den Rijn wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.


Nieuwe datum:

De Alphense organisatie is blij met de nieuwe datum van het 24-uurs wandelevenement waarbij geld wordt opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. "In eerste instantie hadden we de hoop om door te schuiven naar september, maar al snel werd de impact en omvang van de situatie waar we in zitten duidelijk", zegt voorzitter Caroline Blom.


De keuze om het evenement pas in 2022 te organiseren heeft onder andere ook te maken met de doelgroep waarvoor het evenement wordt georganiseerd. "Veel van de deelnemers en zeker ook onze eregasten leven met of na kanker en vallen daarmee rechtstreeks in de doelgroep kwetsbare personen als het gaat om COVID-19. Het risico om het evenement in het voorjaar van 2021 te organiseren, waarbij we nog onvoldoende zekerheid of zicht hebben op een vaccin vinden we dan ook niet verstandig", aldus Blom.


Nu de nieuwe datum van de SamenLoop voor Hoop Alphen aan den Rijn is vastgesteld, blijft het voor teams en deelnemers waardevol om acties te organiseren en geld in te zamelen. Alle actiepagina's blijven online en de deelnemers kunnen nog steeds donaties ontvangen. Het geld dat wordt opgehaald komt onveranderd ten goede aan kankeronderzoek.


Zendmast kleurt paars:

In het oorspronkelijke SamenLoop-weekend kleurt de Alphense zendmast paars, de kleur van SamenLoop voor Hoop. Paars is de kleur van hoop en genezing.


Samen in Beweging met Olga Commandeur:

Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging, vond het ook jammer dat de geliefde SamenLoop niet kon doorgaan.


Daarom nam ze een speciale editie van Nederland in Beweging op: Samen in Beweging. Zondagochtend 17 mei 2020 om 9:00 uur is de uitzending live via de Facebookpagina van SamenLoop voor Hoop Alphen aan den Rijn te volgen.

 Bron: www.alphens.nl