Nieuwe standplaats bevolkingsonderzoek borstkanker in Reuver vanwege overlast treinverkeer.

07-05-2021 14:19Auteur: Marcel van Lier - limburger.nlNieuwe standplaats bevolkingsonderzoek borstkanker in Reuver vanwege overlast treinverkeer

Afbeelding: Bevolkingsonderzoek borstkanker.

Vanwege hinder en trillingen door voorbijrijdende treinen op de oude standplaats verhuist het mobiele centrum voor borstkankeronderzoek in Reuver naar het parkeerterrein bij sporthal De Schans.Het onderzoekscentrum stond voorheen op de parkeerplaats aan de Greswarenstraat tegenover gezondheidscentrum ProVita, in de nabijheid van de spoorlijn.Toenemende overlast van passerend treinverkeer waren aanleiding voor een verzoek aan de gemeente Beesel om een andere locatie te zoeken.


Vrouwen in de leeftijd tussen 50 en 75 jaar krijgen een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek, dat in juni en juli plaatsvindt. Vorige keer was de opkomst 84,5 procent, wat betekent dat bijna tweeduizend vrouwen uit Reuver hebben deelgenomen aan het onderzoek. Daarvan werden er 67 doorverwezen. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten, een mammografie.Meer informatie staat op www.bevolkingsonderzoeknederland.nlDe infolijn is op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur bereikbaar via 088-0001388.
Bron: www.limburger.nl