Nonkel fietst 200 kilometer voor neefje Mats die tegen kanker vecht: “Dank aan iedereen om zijn droom mee te realiseren”.

18-06-2021 15:09Auteur: Toon Verheijen - hln.be/brecht.Mats Stoffelen vecht een verbeten strijd uit tegen kanker.

Mats Stoffelen vecht een verbeten strijd uit tegen kanker. 

Foto: RV.


SINT-LENAARTS/LOENHOUT/HOOGSTRATEN: Mats Stoffelen (16) zou volop het leven moeten ontdekken, maar in plaats daarvan vecht hij een verbeten strijd uit tegen kanker. Om niet zomaar aan de zijlijn te blijven staan, besloot nonkel Kris Driessens om zijn grote droom waar te maken: een eigen geluidsstudio op zijn kamer zodat hij zijn hobby om filmpjes in te spreken kan beoefenen. "Voor iedereen die de tocht van mij en enkele vrienden steunt, beloof ik zondag een kaarsje te branden. Ik heb de pastoor al gewaarschuwd: het worden er veel", lacht Kris. "En voor iedereen die al gesteund heeft: een dikke, heel dikke merci."


Iets meer dan een jaar geleden kreeg de 16-jarige Mats Stoffelen uit Sint-Lenaarts het verdict dat hij kanker had. Na een zwaar jaar vol beproevingen, kwam er er in april goed nieuws. De kanker leek overwonnen te zijn en Mats kon weer plannen maken, maar een kleine maand later sloeg het noodlot toe en herviel Mats. Vrij agressief deze keer. "Net als de rest van de familie stonden we aan de grond genageld", zegt Kris Driessens uit Loenhout, de nonkel van Mats die school loopt op het VITO in Hoogstraten.  "Ongeloof, onbegrip en machteloosheid. Een gevoel dat de wereld onder je voeten wegschuift. Het komt echt wel hard aan. Vooral voor zijn ouders en zus, maar ook voor de rest van familie en ongetwijfeld ook zijn vele vrienden. Het is zo oneerlijk. Zo'n jongen moet van het leven kunnen genieten. De wereld ontdekken en geen verbeten strijd voeren tegen kanker."De Tekst gaat verder onder de Foto:Mats Stoffelen.

Mats Stoffelen. 

Foto: RV.
Droom:


Kris Driessens werd wat moedeloos van niets te kunnen doen dus kwam hij op het idee om iets voor Mats te doen. Zijn grote droom te verwezenlijken. "Hij wil al langer een eigen geluidsstudio op zijn kamer", vertelt Kris. "Hij is onder meer bezig met het inspreken van animatiefilmpjes enzo. "Dus daar wil ik Mats bij helpen. Dan kan hij zich tenminste bezighouden met zijn hobby in de weken na de chemo dat hij thuis moet herstellen. Ik wil het zo snel mogelijk want de jongen moet nu kunnen genieten tijdens de momenten dat hij thuis is."De Tekst gaat verder onder de Foto:Mats Stoffelen.

Mats Stoffelen. 

Foto: RV.

Fietstocht:


En dat bracht Kris op het idee om een fietstocht te maken naar Scherpenheuvel. Geen gewone, maar eentje van zo'n 200 kilometer met de mountainbike en nagenoeg volledig offroad. "Een aantal kameraden hebben meteen gezegd dat ze mee wilden doen", vertelt Kris. "Toen we het begin deze maand bekendmaakten, kregen we al enorm veel reacties. Ik heb ook beloofd dat ik voor iedereen die ons steunt, een kaarsje ga branden in Scherpenheuvel. Ik heb de pastoor daar al verwittigd dat het er een paar honderd gaan zijn (lacht). Uiteindelijk hoop ik dat we voldoende geld kunnen inzamelen om de studio volledig in te richten. De offertes zijn al gemaakt en binnenkort hoop ik al met de verbouwingen te kunnen beginnen. En als er nog centjes overblijven, wil ik dat het gezinnetje die gebruikt om een leuke uitstap te maken. Als hoop doet leven en als licht leven brengt, dan ben ik ervan overtuigd dat we met deze actie Mats alvast een beetje dichter naar de finish kunnen brengen en we af en toe een glimlach op zijn gezicht kunnen toveren in zijn strijd."


Onlangs maakten zijn medeleerlingen op het VITO ook al een mooi filmpje om hem te steunen.


Wie de fietstocht van Mats wil steunen, kan dat doen door vrijblijvend een gift te doen op BE83.1030.7450.0415 met vermelding van Steunactie Mats van Kris Driessens. 
Bron: www.hln.be