OH Leuven-physical coach Bart Van Lancker (48) verliest strijd tegen kanker.

24-06-2021 16:00Auteur: Redactie - hln.be/belgisch-voetbal
Bart Van Lancker verloor de strijd tegen kanker.

Bart Van Lancker verloor de strijd tegen kanker. 

Foto: OH Leuven.


BELGISCH VOETBAL: Bart Van Lancker (48), de physical coach van OH Leuven, is overleden. Hij verloor de strijd tegen lymfeklierkanker. Van Lancker maakte de jongste vijf jaar samen met assistent-coach Issame Charaï en keeperstrainer Bram Verbist deel uit van het vaste trainersteam van Marc Brys.


"Namens iedereen bij de club wensen we de familie, vrienden en kennissen van Bart veel sterkte in deze moeilijke momenten", reageert OH Leuven in een tweet. Coach Marc Brys is aangeslagen: "We voelen ons verlaten door het heengaan van onze hechte vriend en fantastische collega. Tot dinsdag was hij vanop afstand nog bezig de club te helpen. Medische, logistieke en technische staf en spelersgroep zijn allen diepbedroefd. Onze gedachten en steun zijn nu bij Bart zijn familie."


Van Lancker was aan de zijde van Brys voordien ook actief bij Beerschot en Sint-Truiden. Tijdens het seizoen 2016-2017 was hij (op papier) ook even hoofdtrainer van KV Kortrijk, omdat Karim Belhocine nog niet in het bezit was van een Pro Licence-diploma.
Bron: www.hln.be