Olivia Newton-John (Grease) denkt niet aan overlevingskansen in strijd tegen borstkanker.

29-09-2019 17:59Auteur: Jeffrey Kouters - filmtotaal.nl/nieuwsOlivia Newton-John, die wereldberoemd werd met haar rol in Grease, probeert ondanks haar uitgezaaide borstkanker positief in het leven te blijven staan. Dat vertelde ze vandaag in een openhartig interview met CBS Sunday Morning.


Hoewel het niet goed gaat met Newton-John (71), probeert ze positief te blijven. Ze denkt dan ook niet graag aan de statistieken van haar ziekte. "Ik hoef geen statistieken te horen over hoeveel vrouwen een bepaalde ziekte krijgen en hoelang zij gemiddeld te leven hebben", vertelt de actrice. "Ik geloof dat het dan een zelfvervullende voorspelling wordt".


"Ik ken de statistieken, maar negeer ze. Ik zal langer leven dan ze me voorhouden. Ik heb die beslissing gemaakt", vervolgt Newton-John. "Al die statistieken maken je bloednerveus".


Veel om voor te leven:

Dit is de derde keer dat de actrice de strijd aangaat tegen kanker. Ze kreeg de diagnose voor het eerst in 1992 en overwon de ziekte opnieuw in 2013. In mei 2017 werd er echter opnieuw kanker bij haar geconstateerd, die dit keer ook is uitgezaaid naar haar botten.


Newton-John probeert ondanks die flinke tegenslag positief te blijven. "Ik ben gelukkig, gezegend, dankbaar. Ik heb veel om voor te leven en ik ben ook van plan om dit leven te blijven leven".


Vredig einde:

Toch ontkomt ze er niet aan om af en toe aan de dood te denken, vertelt ze. "De dood hoort bij het leven", legt ze uit. "Als je kanker hebt, loert de dood om de hoek. De meeste andere mensen hebben geen idee wanneer ze zullen sterven".


"Ik kan morgen doodgaan. Er kan een boom op me vallen. We hebben allemaal de weet dat we kunnen sterven, maar ik probeer er gewoon niet te veel bij stil te staan", vervolgt Newton-John. "Ik probeer te mediteren, er vrede mee te hebben en vast te houden aan de gedachte dat iedereen die ik lief heb er op dat moment zal zijn".


Bron: www.filmtotaal.nl