Oncologen Jeroen Bosch Ziekenhuis zwemmen voor onderzoek naar kanker.

10-09-2021 12:50Auteur: Megan Hanegraaf - dtvnieuws.nl/nieuws
Vijftien medewerkers van het Jeroen Bosch ziekenhuis springen zondag tijdens het evenement 'swim to fight cancer' het water in om geld op te halen voor onderzoek naar kanker.


Op het oncologisch dagcentrum in het Jeroen Bosch Ziekenhuis worden dagelijks mensen met kanker behandeld met chemotherapie. Veertien oncologisch verpleegkundigen en een arts van die afdeling doen zondag mee met een zwemtocht van twee kilometer om geld op te halen. Een van hen is Annick van Helvoirt uit Nuland." 


Privésituatie:


Niet alleen op werkgebied kreeg de Nulandse te maken met de ziekte, ook in haar privéleven. "Ik heb het van dichtbij meegemaakt met mijn moeder die helaas al 15 jaar is overleden aan longkanker en mijn man is in 2018 ook ziek geweest, maar dat is gelukkig door een operatie goed gekomen", aldus Van Helvoirt. "Nu doe ik dit voor hen, maar ook voor de mensen die nu nog ziek gaan worden of zijn om geld in te zamelen voor nog meer onderzoek."


Dertienduizend euro:


Het team heeft al ruim dertienduizend euro opgehaald voor onderzoek naar kanker en dat is volgens de verpleegkundige hard nodig. "Meer onderzoek naar wat een behandeling gaat doen op een kankercel en tegenwoordig zijn er veel meer behandelingen voor mensen die met immuuntherapie worden behandeld en daarmee heel lang stabiel blijven. Dus mensen leven tegenwoordig langer met kanker."


Doneren kan via de website van www.fightcancer.nlVoor de Video van dit Artikel klik hier
Bron: www.dtvnieuws.nl