Onderteuning bij het medisch gesprek bij het Marikenhuis te Nijmegen op 20 Mei 2021.

20-05-2021 13:00

                                     

                                   

Onderteuning bij het medisch gesprek:


Hoe vaak gebeurt het niet dat je na het gesprek met huisarts of specialist je afvraagt wat er nu precies is besproken en afgesproken? Maar dan sta je al weer buiten...  Dat is een gemiste kans, want het is belangrijk om de conclusies van het consult goed te begrijpen en in je op te nemen. Bij zo'n gesprek gaat het immers over kanker en dan is een goed begrip van wat je te wachten staat erg belangrijk.


Er zijn manieren om goed voorbereid zo'n gesprek in te gaan. En daar wil het Marikenhuis u bij helpen.


Het Marikenhuis heeft een spreekuur om patiënten voor te bereiden op een medisch gesprek vóór of tijdens uw behandeling voor kanker. Dat kan zijn een gesprek waarin door de oncoloog de diagnose wordt meegedeeld of de uitslag van een belangrijk medisch onderzoek wordt besproken. Maar u kunt dit spreekuur ook tijdens uw behandeling gebruiken om u (en uw naaste) goed voor te bereiden op een gesprek met specialist, huisarts of oncologisch verpleegkundige.  


Het gaat bij dit Marikenhuis-spreekuur om praktische tips: oefenen in het stellen van de goede vragen en uitleg over medische termen. Wij geven geen behandeladviezen maar willen u helpen om de regie te bewaren bij vaak grote emoties. Het spreekuur wordt  verzorgd door vrijwilligers van het Marikenhuis, oud-artsen met spreekuurervaring.


Data + Tijd + Belegeiding:  • 20 mei 2021 - Jacques van Turnhout 
  • 27 mei 2021 - Frits Jansen


Je kunt kiezen uit de volgende tijden:

  • 13:00 tot 14:00 uur
  • 14:00 tot 15:00 uur
  • 15:00 tot 16:00 uurVoor wie:

U kunt dit spreekuur uiteraard met partner of andere naaste bezoeken.


Kosten:

Egen bijdrage €2,50


Aanmelden:

Aanmelden voor dit spreekuur: KLIK HIER


Adres + Tel:

Marikenhuis,

Slotemaker de Bruïneweg 163

6532 AC Nijmegen

Tel: 06 12 53 92 03

E-mail: info@marikenhuis.nl   


Flyer:

U kunt HIER de flyer met informatie over het spreekuur in het Marikenhuis downloaden om uit te printen


PS:


Wij zijn erg benieuwd of het voorbereidend gesprek u heeft geholpen bij uw gesprek met de specialist of oncologische verpleegkundige. In ons spreekuur kunt u aangeven of wij u na uw gesprek met de specialist/verpleegkundige per mail mogen benaderen voor het beantwoorden van een paar vragen over uw bezoek.
Bron: www.marikenhuis.nl