Ongeneeslijk zieke Corina uit Nijmegen heeft nieuw baasje voor hond Julia.

09-05-2018 17:24


Auteur: Mitchel Suijkerbuijk - gelderlander.nl/nijmegen 

Corina Berendsen met haar hond Julia.

Foto: Paul Rapp.

NIJMEGEN - De ongeneeslijk zieke Corina Berendsen (49) uit Nijmegen heeft na een maandenlange zoektocht een nieuw thuis gevonden voor haar 9-jarige hond Julia. Een Facebook-oproep van de Nijmeegse naar een co-ouder voor haar hond, bracht in februari van dit jaar een storm aan reacties teweeg.


De Nijmeegse heeft uitgezaaide eierstokkanker en heeft volgens de doktoren niet lang maar te leven. Omdat de zorg voor haar hond met de dag zwaarder wordt, besloot ze alvast op zoek te gaan naar een nieuw thuis voor haar hond, voor als ze er straks niet meer is. 


Ze ging op zoek naar 'iemand met een gouden hart', die het baasje voor haar 'allerliefste hondenmeisje' mag worden', liet ze in de oproep weten.


Kandidaten:

 

Ik vond het heel erg moeilijk om haar te gaan delen met mensen die ik zelf niet kende

Corina Berendsen.


Haar oproep is duizenden keren gedeeld en werd overspoeld door reacties. Desondanks viel de zoektocht naar een toekomstig baasje tegen, laat ze nu in een vlog op Libelle TV weten. ,,In totaal denk ik dat ik er een vijftal uit heb kunnen vissen. Daarvan vielen er weer heel snel vier af'', vertelt ze in de video. Één potentieel nieuw thuis bleef over. ,,Maar toen gebeurde er iets in mij. Dat was dat ik het heel erg moeilijk vond om haar te gaan delen met mensen die ik zelf niet kende.''


Vervolgens bood haar vader aan voor Julia te zorgen. Dat wilde Berendsen niet, omdat hij het niet breed heeft. Na vele gesprekken besloot de Nijmeegse haar hond toch op te laten vangen door haar familie. Haar zus en zwager gaan Julia deels opvangen, haar vader gaat meehelpen. ,,Bij mijn zus en zwager komt ze al jaren. Het is haar tweede thuis'', zegt ze in de video.


Berendsen was vanwege haar ziekte zelf niet in staat om te reageren.
Bron: www.gelderlander.nl