Ongeneeslijk zieke Lotte (31) 'trouwt' met man én 2 dochters nu het nog kan.

12-01-2020 18:14Auteur: Marissa Klaver - linda.nl/nieuws/fragment-gemist


Lotte (31) heeft baarmoederhalskanker en is ongeneeslijk ziek. De jonge moeder maakt daarom een bijzondere keuze en 'trouwt' - nu het nog kan - met haar man Pieter (36) én hun twee kleine dochters. 


"Het begon eigenlijk als een grapje", vertelt Lotte in Over Mijn Lijk.


'Over mijn lijk'

Voor dit programma (BNNVARA) volgde presentator Tim Hofman anderhalf jaar lang jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Bij de Rotterdamse Lotte werd in 2017 baarmoederhalskanker geconstateerd. Ze kreeg chemotherapie en bestralingen, maar bleek uitzaaiingen in haar botten te hebben. Een tweede behandeling was niet mogelijk, en ze bleek ongeneeslijk ziek.


Het gezin 'trouwt' in november 2018, precies op dezelfde dag dat Lotte en Pieter elkaar zes jaar geleden het jawoord gaven. Hoewel het huwelijk van het gezin natuurlijk niet officieel is, wordt het wel voltrokken door een echte trouwambtenaar. "Onze oudste dochter wilde graag trouwen met haar ouders, zoals denk ik veel kleine kinderen dat willen," vertelt Lotte. "We dachten: misschien is het wel leuk die wens nog te laten uitkomen."


Herinneringen:

Lotte wil haar twee jonge dochters Lauren en Cato nog zoveel mogelijk herinneringen van hun moeder meegeven. "Vooral Cato is nog zo klein," zegt ze. "Dan weet je niet hoe je met je moeder was." Lotte probeert daarom vooral ook interactie tussen haar en haar dochters op film vast te leggen. "Ik denk dat je door beeldmateriaal ook echt iets mee krijgt van de band die je hebt."


Lotte is op 7 november 2019 overleden.

Bekijk hier de hele aflevering van Over Mijn Lijk.
Bron: www.linda.nl