Ongeneeslijk zieke Renate (33) zamelt € 40.000 in voor Prinses Maxima Centrum.

31-12-2019 19:34Renate (33) kreeg een jaar geleden te horen ongeneeslijk ziek te zijn. Uitgezaaide dikke darmkanker. Haar wereld stond op zijn kop. Na 8 maanden besloot ze om geld op te halen voor het Activiteitenfonds van de Prinses Maxima Foundation door de Kilimanjaro te beklimmen.

                                                             

Na acht maanden zware chemokuren was de kanker stabiel, waardoor haar lichaam kon aansterken. Hier wilde Renate gebruik van maken. Zo heeft ze begin december de Kilimanjaro beklommen, om zo geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum. Renate op haar donatiepagina:


''Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is in juni 2018 geopend. Sinds dat moment worden alle kinderen met kanker, van 0 tot en met 18 jaar uit heel Nederland in het Máxima behandeld. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte. Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie: Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. 


Met het "Activiteitenfonds" wordt ervoor gezorgd dat 'het dagelijkse leven' en de ontwikkeling van de kinderen en het gezin zoveel mogelijk door gaan. Er worden diverse activiteiten aangeboden aan de kinderen voor alle leeftijden. Deze activiteiten worden zowel op een centrale plek in het Prinses Máxima Centrum als aan bed gegeven om er op die manier voor te zorgen dat alle kinderen naar behoefte gebruik kunnen maken van de activiteiten. De activiteiten zijn er op gericht om af te leiden, te leren, uit te dagen, maar ook gewoon om te spelen, zoals elk kind doet. Want een kind met kanker is bovenal nog steeds kind!


Kanker hebben, zware behandelingen ondergaan en weten dat je niet meer beter wordt is heel erg. Maar ik als jonge moeder moet er - net als iedere andere ouder - niet aan denken dat mijn kind dit zou overkomen. Helpen jullie alsjeblieft mee om de kwaliteit van leven voor deze jonge patiënten te verbeteren?''


Samen zamelden ze € 40.000 in. Helaas moesten ze stoppen met hun beklimming naar de top van Kilimanjaro op dag vier vanwege hoogteziekte en weersomstandigheden, maar ze waren in staat om Camp Shira 2 te bereiken op 3.850 m.
Bron: www.allesinkaagenbraassem.nl/nieuws