OOK TJITSKE REIDINGA MET DE BILLEN BLOOT VOOR KANKER TIJDENS 'FOR ONE NIGHT ONLY'.

04-10-2021 14:35


Auteur: ROWAN PEPERKAMP - linda.nl/nieuwsJa, je leest het goed: dit jaar doen er ook vrouwen mee aan het Powered By LINDA.-programma 'For One Night Only'. Zo gaat Tjitske Reidinga uit de kleren om aandacht te vragen voor vroege opsporing van kanker.


De actrice staat op 11 november 2021 naast Simon Keizer, Roué Verveer, Johnny Kraaykamp Jr., Frederik Brom en Giel Beelen op het podium.TJITSKE REIDINGA:


De tweede editie van de striptease-act heeft gelijk een primeur te pakken: dit jaar doen er ook vrouwen mee. Een van die vrouwen is Tjitske Reidinga, wie we onder meer kennen van de serie De K van Karlijn, die gaat over een vrouw met borstkanker.


"Ik ben 49 en ga strippen voor borstkanker", zegt de actrice in de teaser hieronder. Reidinga kreeg zes jaar geleden zelf de diagnose blaaskanker. Daarover vertelde ze begin dit jaar openhartig over in Jinek. De komende dagen wordt bekend gemaakt welke ándere vrouwen op 11 november 2021 op het podium staan.'FOR ONE NIGHT ONLY'


In samenwerking met het KWF vragen negen dappere deelnemers tijdens de striptease-act aandacht voor vroege opsporing van kanker. Zo doorbreken ze het taboe, maken ze kanker bespreekbaar en laten ze zien hoe je je eigen lichaam goed kunt leren kennen én checken.


Uiteraard niet zonder spetterend thema: dit jaar zullen de mannen en vrouwen als piloten en stewardessen te zien zijn.


BORSTKANKER:


For One night Only is een samenwerking met het KWF. De stichting heeft namelijk als doel om meer vormen van kanker vroegtijdig op te sporen, zoals borst- en baarmoederhalskanker bij vrouwen. Zo blijkt uit onderzoek van Borstkanker Vereniging Nederland dat een groot deel van de borstkankerpatiënten (72%) zelf een tumor in de borst ontdekt, door te voelen of het zien van een knobbel of een andere verandering.


Uit recent onderzoek van het RIVM komt naar voren dat maar 50 procent van de vrouwen ingaat op de uitnodiging voor onderzoek naar baarmoederhalskanker. "De lage opkomst kent meerdere oorzaken, zoals schaamte, angst voor het onderzoek en de uitslag", zegt KWF. "Bewustzijn en laten zien waarom je wél moet gaan is belangrijk bij dit onderwerp."For One Night Only is donderdag 11 november 2021 om 20.30 uur te zien bij Net5.Kun je niet wachten?


Kijk de allereerste aflevering dan hier terug.
Bron: www.linda.nl