Oplettende tv-kijker spot bult in hals nieuwslezer, blijkt kanker.

24-07-2020 19:54Auteur: Emma Posma - linda.nl/nieuws/buitenlandGoeie actie.Het leven van de Amerikaanse nieuwslezer Victoria Price is wellicht gered door één van haar kijkers, die haar attendeerde op een bult in haar nek.


Price ontving na de uitzending een wel heel attente mail: 'Hi, ik zag je verslag net op tv, ik ben best bezorgd om de knobbel in je nek. Laat het alsjeblieft onderzoeken. Het herinnert me aan mijn geval. Dat bleek kanker. Zorg goed voor jezelf.'


Het zette Price aan het denken, waarna ze het bobbeltje liet onderzoeken. En wat bleek? De oplettende kijker had gelijk. De bult in haar nek was inderdaad kanker.


De verslaggever was er volgens de artsen gelukkig net op tijd bij en gaat maandag onder het mes. 'Het is een enge gedachte. Als journalist ging ik tijdens de corona-epidemie altijd vol gas. Met nooit ophoudende diensten en oneindig veel nieuws. We coverden het belangrijkste medische nieuws van deze eeuw maar aan mijn eigen gezondheid dacht ik eigenlijk helemaal niet.'


Dankbaar:

Net als Anke die borstkanker bij zichzelf ontdekte door het lezen van LINDA.176 KANKER, was Price nooit of misschien wel te laat achter haar ziekte gekomen. 'Als ik de mail niet had ontvangen, had ik nooit de dokter gebeld. Ik ben voor altijd dankbaar dat deze vrouw, een totaal onbekende, me heeft gemaild', zo schrijft ze bij de mail die ze op Twitter post.

Bron: www.linda.nl