Opnieuw streep door Delta Ride for the Roses, alleen individuele tochten.

11-08-2021 10:04


Auteur: Martijn de Koning - ad.nl/zeelandJohan vd Heijden

Foto:  Johan vd Heijden.


De Delta Ride for the Roses gaat dit jaar opnieuw niet door. Althans: niet in de gebruikelijke vorm op één dag. Deelnemers kunnen de tocht wel op een zelfgekozen tijdstip rijden.


De wielertoertocht vanuit Goes en Terneuzen, waarvan de opbrengst gaat naar KWF Kankerfonds, stond gepland voor 10, 11 en 12 september 2021. Dat was al maanden later dan normaal. De organisatie liet begin juni nog weten dat het evenement 'definitief' door zou gaan. De inschrijving ging op 1 juli 2021 van start. De tegenvallende coronacijfers met de eraan gekoppelde maatregelen gooien nu alsnog roet in het eten. Volgens de organisatie zijn de veiligheidseisen en de maatregelen te groot om in een gemoedelijke sfeer de Ride te kunnen organiseren. Bovendien is nog steeds onzeker of alle vergunningen verleend zullen worden.


De Ride, die jaarlijks vele duizenden deelnemers trekt, zou bestaan uit toertochten van 25, 50, 80 en 120 kilometer - op zaterdag 11 Sep 2021 vanuit Goes en zondag 12 Sep 2021 vanuit Terneuzen. Vrijdagavond 10 Sep 2021 stond een Ladies Ride vanuit Goes op het programma, en zaterdag zou er voor het eerst een Kids Ride zijn in Terneuzen. 


Deelnemers die zich al hadden aangemeld, zijn inmiddels ingelicht. De organisatie hoopt dat mensen de tocht toch gaan rijden, maar dan individueel of in kleine groepjes, op een zelf gekozen moment. Wie zich al aangemeld had, kan die aanmelding omzetten.


Verder blijft aanmelden voor de 'individual ride' mogelijk tot 1 oktober 2021 via deltaridefortheroses.nl

Bron: www.ad.nl