Oprichter legendarisch muziekfestival Woodstock overleden.

10-01-2022 15:59


Auteur: Showredactie - ad.nlMichael Lang (L)

Michael Lang (L) 

Foto: EPA.

Michael Lang, organisator van het legendarische Woodstock-festival in 1969, is zaterdag 8 Jan 2022 op 77-jarige leeftijd overleden. Dat melden diverse media, waaronder het vakblad Rolling Stone. Lang leed aan een zeldzame vorm van lymfeklierkanker.


Het wereldberoemde festival vond plaats van 15 tot en met 18 augustus 1969 op een enorm weiland in het Amerikaanse plaatsje Bethel in de staat New York. Het festival, met als thema 3 Days of Peace & Music, werd vernoemd naar de gelijknamige plaats die gold als het centrum van de hippiecultuur. Ook het affiche was legendarisch. Vrijwel alle grote artiesten en bands van die tijd beklommen het podium. Zo kwamen onder meer Jimi Hendrix, Grateful Dead, Janis Joplin, Creedence Clearwater Revival, The Who, Joe Cocker en Santana langs.


Lang was pas 24 jaar oud toen hij het wereldberoemde festival organiseerde. Hij stond ook aan het roer van latere edities van Woodstock in 1994 en 1999. In 2019 deed hij nog een poging om het 50-jarig jubileum van Woodstock te vieren met een nieuw festival. Na maandenlange problemen werd echter de stekker uit Woodstock 50 getrokken, onder meer omdat er geen geschikte locatie gevonden kon worden.
Bron: www.ad.nl