Oud-fractievoorzitter Ronald Beimers (52) van PVV Drenthe overleden.

25-02-2022 16:20Ronald Beimers.

Foto: RTV Drenthe.

Ronald Beimers, de eerste fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid (PVV) in Drenthe, is op 52-jarige leeftijd overleden. Hij leed al enkele jaren aan longkanker.


Beimers was vanaf 2011 fractievoorzitter van de Drentse afdeling van de PVV. Bij de Provinciale Statenverkiezingen in Drenthe in datzelfde jaar behaalde de partij 4 zetels. Als nieuwkomer voelde Beimers zich met de PVV toen de grote winnaar. "Als ik kijk naar al die vrijwilligers, al die mensen die ons geholpen hebben. Het is gewoon fantastisch", zei hij na de verkiezingsuitslag.


Toch moest de PVV, die in de verkiezingscampagne pleitte voor verandering in Drenthe, genoegen nemen met een rol in de oppositie. Het college werd uiteindelijk gevormd door PvdA en VVD. Beide partijen hadden de kleinst mogelijke meerderheid: 21 van de 41 zetels.In 2013 maakte Beimers zijn vertrek bij de PVV bekend. Hij liet weten meer tijd te willen vrijmaken voor zijn gezin en werk. Beimers werd bij de PVV in Drenthe opgevolgd door huidig fractievoorzitter Nico Uppelschoten.
Bron: www.rtvdrenthe.nl/nieuws