Oud-prof De Wagt (34) verliest strijd tegen kanker.

20-01-2020 18:21Oud-profvoetballer Chris de Wagt (op archiefbeeld voor ONS Sneek) is op 34-jarige leeftijd overleden. De voormalig speler van SC Cambuur, FC Oss en ONS Sneek verloor de strijd tegen kanker. De Wagt was de laatste jaren als trainer werkzaam bij sc Heerenveen, waar hij onder andere de beloftenploeg onder zijn hoede had.     


                       

Oud-prof De Wagt (34) verliest strijd tegen kanker
Heerenveen laat weten dat De Wagt zondag 19 Jan 2020 is overleden. De Fries was al geruime tijd ziek. In 2017 werd hij voor het eerst geconfronteerd met kanker, later in 2018 nog een keer. Toen werd een agressieve vorm van botkanker vastgesteld. Datzelfde jaar had de voormalig verdediger nog een fulltime aanstelling bij Heerenveen gekregen. Daarin liep De Wagt onder andere mee met toenmalig hoofdtrainer Jan Olde Riekerink.


De ambitieuze trainer maakte een zware en intensieve periode mee. Desondanks vond hij nog de kracht en energie om te helpen binnen de jeugdopleiding van Heerenveen. Twee maanden geleden bezocht De Wagt de wedstrijd tussen Heerenveen en Vitesse. Spelers van Heerenveen droegen shirts met de tekst 'Let's do it, Chris.'Bron: www.fcupdate.nl