Oude rennerskaarten steunen strijd tegen kanker.

25-05-2021 16:12Oude rennerskaarten steunen strijd tegen kanker

De oude foto's van Ludo Peeters, centraal met blauwe trui, leverden al 1.600 euro op. 

FOTO: MARC PEETERS.


HERENTALS / NOORDERWIJK - In het wielercafé Welkom in Noorderwijk (Herentals) heeft voormalig toprenner Ludo Peeters een cheque van 1.600 euro overhandigd aan vertegenwoordigers van Cis4ever. Deze organisatie strijdt tegen kanker. Peeters heeft samen met Paul Van Bommel van het wielermuseum De Velodroom rennerskaarten verkocht.Oudere wielerliefhebbers kennen ze zeker nog. Kaarten met daarop een foto die profrenners, liefst voorzien van een echte handtekening, aan de supporters mochten uitdelen. Tijdens het opruimen van zijn zolder was Ludo Peeters, 67 ondertussen, bij een stapeltje dozen met oude foto's uitgekomen. Allemaal overschotten want bij de start van een nieuw seizoen waren er ook altijd nieuwe foto's.


"Ludo was even van plan ze bij het oude papier te zetten maar we bedachten een beter plan", legt Paul Van Bommel uit. "We hebben 165 pakketjes gemaakt met daarin 8 verschillende oude fotokaarten. Netjes verzameld in een door Ludo getekende en genummerde omslag hebben we ze voor het goede doel verkocht aan 20 euro voor een pakketje." Op de omslag staat een hedendaagse foto van Ludo in een gele trui die hij in de Tour heeft gedragen.


Het initiatief leverde ondertussen dus al 1.600 euro op Cis4ever en dit in het kader van de actie Kom op tegen Kanker. "We zitten nog niet door onze voorraad foto's heen", besluit Van Bommel."Wie een pakketje wil kan terecht op het nummer 0485/63.21.05. Het geld gaat later naar hetzelfde goede doel." (mph)Hyperthermie bij kanker:


Ondersteuning bij chemo- en radiotherapie. Activeert hetimmuunsysteem.


Voor meer informatie klik hier
Bron: www.nieuwsblad.be