Ouders van ernstig zieke Chloé (9) hebben geen geld voor uitvaart.

07-01-2020 17:30


Auteur: Arjan te Bogt - ad.nl/binnenlandChloé (9) uit Losser heeft een agressieve hersentumor. Ze gaat het niet overleven, heeft nog maar een paar weken.

Foto: Rikkert Harink. 
Artsen kunnen niets meer doen voor de 9-jarige Chloé Ossieur uit Losser (Overijssel). Ze sterft aan een hersentumor. Het verdriet van haar ouders is enorm, maar is extra groot door het ontbreken van geld voor haar uitvaart. Ze vragen om hulp. "Want we staan met de rug tegen de muur."


 

Ja papa, je weet toch dat ik doodga?

Chloé.

 


Nog altijd is Chloé opgewekt. Ze scheurt graag met haar driewieler door de gang van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. "Ze is nog steeds vrolijk", zegt stiefvader Sebastian Ossieur (34). Hij en zijn vrouw Cindy (44) genieten daarvan, zo veel ze kunnen. Want ze weten dat dat niet lang meer is. 


Bij de 9-jarige Chloé werd in augustus een agressieve hersentumor ontdekt. De artsen deden wat ze konden. Het meisje werd bestraald, kreeg chemokuren, maar niets hielp. "Op de maandag voor kerst bleek dat de tumor alleen maar gegroeid was. We kregen het bericht dat ze nog maar dagen, misschien weken te leven had", zegt haar stiefvader. Vreselijk nieuws pal voor Kerstmis. 


Chloé is uitbehandeld, krijgt nog wel medicatie. Het meisje van 9 weet dat ze niet lang meer te leven heeft. Mama vertelde het haar. Chloé vroeg wat er dan met haar gebeurde. Wat betekent dat dan, dood zijn? Waar ben je dan? "Mijn vrouw dacht na en zei dat ze naar een droomwereld gaat, een wereld waar ze niet meer ziek is. Waar ze haar lange blonde haren terugheeft en waar ze weer kan turnen en paardrijden", zegt Sebastian Ossieur. "Dat gaf Chloé waarschijnlijk kracht."


Elke dag een cadeau:

Onverschrokken gaat het meisje met haar aanstaande einde om. Elke dag ziet ze als een cadeau. Dat biedt haar ouders troost, maar het is soms ook confronterend. "Toen ik vorige week even bij haar zat zei ze opeens: 'Ja papa, je weet toch dat ik doodga?' Op zo'n moment is het alsof iemand je met een koekenpan om de oren slaat. Dan weet je niet wat je moet zeggen."


Elke dag kan haar laatste zijn. Moeder Cindy is constant bij haar dochter, zus Cheryl (17) komt zo vaak ze kan en stiefvader Sebastian rijdt dagelijks op en neer naar Utrecht. Van zijn werkgever in Goor krijgt hij die vrijheid.


"We willen er zoveel mogelijk voor Chloé zijn." De harde realiteit dwong ze ook om vooruit te kijken. Naar haar uitvaart bijvoorbeeld. Ze weten hoe haar kist er moet uitzien, ze weten waar Chloé gecremeerd wordt. Maar wat ze ook weten: er is geen geld.Sebastian en Cindy Ossieur samen met dochter Chloé.

Foto: Rikkert Harink. 
Het gezin heeft het financieel niet breed. De benzinekosten trekken al een zware wissel op het gezinsbudget. Er is bovendien geen verzekering die de kosten van de uitvaart dekt. Die verzekering werd jaren geleden geschrapt toen moeder Cindy schuldhulpverlening kreeg. 


Het beetje extra geld dat er was is inmiddels weg. En net toen ze dachten dat het allemaal niet erger kon ging vorige week ook nog de auto kapot. Dat maakt radeloos geeft Sebastian Ossieur toe. Allerlei gedachtes spookten toen door zijn hoofd. Hij was zelfs bereid het geld voor de uitvaart illegaal te verwerven. Alles voor Chloé, het meisje dat hij als zijn dochter beschouwt.


Een mooi afscheid:

Moeder Cindy besloot hulp te vragen. Online vertelde ze hun verhaal en koppelde daar een actie met crowdfunding aan vast, onder de titel: 'Een mooi afscheid voor mijn dochtertje'. Sebastian voelde er eigenlijk niets voor, geeft hij toe. Omdat 'het voelt als bedelen'. Maar nu geeft hij toe dat ze er misschien 'toch wel goed aan hebben gedaan'.


Binnen twee dagen stond de teller op 12.500 euro, in totaal hopen ze 20 mille op te halen. Een autobedrijf uit Losser ontfermt zich over de kapotte auto. "Wat overblijft na de uitvaart gaat naar een goed doel", zegt Sebastian Ossieur. Hij is dankbaar. "Om te zien dat we zoveel steun krijgen. Dat is een hart onder de riem."


De crowdfundingsactie voor Chloé is hier te vinden.Chloé (9) uit Losser heeft een agressieve hersentumor. Ze gaat het niet overleven, heeft nog maar een paar weken. Ondertussen zijn er ook financiële problemen. Sebastian en Cindy Ossieur samen met dochter Chloé.

Foto: Rikkert Harink.
Bron: www.ad.nl