Overleden Helen McCrory zal niet meer te zien zijn in zesde seizoen ‘Peaky Blinders’.

22-01-2022 17:12Auteur: Lise Collin - hln.be/tvHelen McCrory als Polly Gray in 'Peaky Blinders'

Helen McCrory als Polly Gray in 'Peaky Blinders'.

Foto: BBC.

TV: Helen McCrory, die 'tante' Polly Gray speelde in de BBC serie 'Peaky Blinders' zal niet te zien zijn in het zesde en laatste seizoen. De actrice overleed vorig jaar op  52-jarige leeftijd aan kanker en had zodus niet meer de kans om nog scènes voor het nieuwe seizoen te filmen. 


Fans van de serie hadden nog hoop dat McCrory al enkele scènes had ingeblikt voor het nieuwe seizoenn, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. De opnames voor het laatste seizoen werden in maart 2020 stilgelegd vanwege het coronavirus. In januari 2021 gingen ze weer van start. McCrory was op dat moment al te verzwakt van haar behandeling voor borstkanker en overleed in april 2021. 


"Helen heeft geen opnames meer bijgewoond voor seizoen zes, maar Polly is een blijvend aanwezig onderdeel van de show", vertelt een persverantwoordelijke van BBC aan The Sun. "Ze is voor altijd de matriarch van de Shelby-familie en haar aanwezigheid wordt altijd gevoeld door Tommy en de rest van de familie. Haar invloed is een integraal onderdeel van het seizoen."Bron: www.hln.be