Paleisrun, rond het justitiepaleis te Antwerpen op 17 September 2021.

17-09-2021 15:00Auteur: BJS/BLG - hln.be/antwerpenHet justitiepaleis van Antwerpen.

Het justitiepaleis van Antwerpen. 

Foto: belga.
In het Antwerpse justitiepaleis blijven vrijdagnamiddag 17 September 2021 de toga's weer even aan de haak hangen voor de vierde 'Paleisrun'.


Rechters, advocaten, parketmagistraten en medewerkers van Justitie meten zich dan een wat sportievere outfit aan om rond het Vlinderpaleis te lopen voor het goede doel.


De sponsorloop gaat om 15:00 uur van start.


In tegenstelling tot de vorige edities wordt er nu niet door, maar uitsluitend rond het justitiepaleis gelopen.


Iedereen die voor Justitie werkt, kan deelnemen aan de Paleisrun.


De balie van Antwerpen, het parket, het hof van beroep en verschillende rechtbanken schreven zich al in.


De wedstrijd duurt tot 19:00 uur.


Er zijn prijzen voor de ploeg die dan het meeste rondjes op de teller heeft staan, voor de ploeg die de hoogste opbrengst verzamelt en voor de ploeg die het ludiekst of het mooist voor de dag komt.


Na de finish is er nog tot 22:00 uur een afterparty in de tuin van het justitiepaleis.


Kom op Tegen Kanker:


Naast de sponsorloop wordt er ook geld ingezameld met de verkoop van koffiekoeken, hotdogs, gebakjes, etc. De opbrengst gaat integraal naar Kom op Tegen Kanker. De drankopbrengst gaat dit jaar naar het project 'Hulp aan Edelweiss', een jeugdvoorziening in Chaudfontaine die heel wat schade opliep bij de watersnood in juli 2021.


Er worden vrijdag ook COVID-maatregelen genomen. Zo moeten alle deelnemers aan de sponsorloop en de supporters een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen aan de ingang, waarna ze een armbandje krijgen dat als toegangsbewijs geldt. Door deze maatregel kan het mondmasker achterwege worden gelaten. 
Bron: www.hln.be