‘Parasite’-actrice Park So-dam heeft kanker.

15-12-2021 09:16


Auteur: SSM - hln.beParl So-dam en Woo-sik Choi in de film 'Parasite'.

Parl So-dam en Woo-sik Choi in de film 'Parasite'. 

Foto: AP.

CELEBRITIES: Het was vandaag 14 Dec 2021 even schrikken voor fans van Park So-dam. Op dinsdag raakte het nieuws bekend dat er kanker vastgesteld is bij de 30-jarige 'Parasite'-actrice. So-dam zou ondertussen ook al geopereerd geweest zijn.


Park So-dam, die bekend werd door haar rol in de Oscarwinnende film 'Parasite', kreeg de diagnose te horen na een recent bezoek aan haar dokter. Het gaat om papillaire schildklierkanker, de meest voorkomende vorm van schildklierkanker. Deze soort van kanker komt het vaakst voor bij vrouwen. Qua leeftijd wordt deze vorm het vaakst vastgesteld bij personen die jonger zijn dan 40 jaar.


Een woordvoerder van de actrice bevestigde in een statement aan CNN dat So-dam het gezwel operatief heeft laten verwijderen. Door de ingreep moet Park So-dam nu wel de promotour van haar nieuwe film 'Special Delivery' missen. Volgens het statement is So-dam "ontzettend teleurgesteld". Haar vertegenwoordiger liet verder wel nog weten dat ze dankbaar zijn voor de steun die ze in de afgelopen periode ontvangen hebben.
Bron: www.hln.be