Pas op voor werving van WKOF.

12-03-2023 18:11

 

 

Auteur:  Redactie - vlaardingen24.nl/nl/nieuws

 

 

 

 

 

 

 

VLAARDINGEN - Een waarschuwing voor een slimme vorm van fondsenwerving van een stichting waarvan veel mensen dat ze het bekende Koningin Wilhelmina Fonds (KWF Kankerbestrijding) zijn. We hebben het over het het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF). Een van onze lezers werd door deze stichting benaderd (zie afbeelding) en trok aan de bel.

 

De stichting heeft een erg slechte reputatie. Het VPRO-onderzoeksprogramma Argos deed al onderzoek naar deze stichting en de resultaten zijn ontluisterend. Zo bleek dat slechts 16 procent van het binnengekomen geld aan kankeronderzoek werd besteed. Het WKOF kwam eerder al in opspraak vanwege zelfverrijking door de eigenaren. Theo Schuyt, hoogleraar goede doelen aan de Vrije Universiteit Amsterdam, bestempelde het WKOF toen als ‘look-a-like’ van het KWF. De stichting heeft bewust een soortgelijke naam en profiteert van de verwarring die bij argeloze donateurs ontstaat. Veel mensen denken donateur te zijn van het KWF maar komen terecht bij het WKOF dat zelfs ook een logo met een krab voert net als het KWF. Dat is niet verboden en dan ook lastig aan te pakken.

 

 

Ons advies, let op met wie je in zee gaat en als je wilt doneren voor kankeronderzoek, verzeker je er dan van dat je bij het KWF terecht komt.