Peter Kuijlaars fietst in 24 uur 515 kilometer voor de strijd tegen kanker.

02-08-2020 11:03


Auteur: Tim van Boxtel - ad.nl/etten-leurMarcel Otterspeer Fotografie.ETTEN-LEUR - ,,Veel", antwoordt Peter Kuijlaars (57) geëmotioneerd op de vraag wat de grote steun voor Miles Against Cancer hem doet. Op 15 augustus 2020 stapt de Etten-Leurenaar voor de vierde keer op zijn racefiets voor een 24 uur durende marathonrit door Nederland. Het doel is ieder jaar geld ophalen voor de strijd tegen kanker, dit keer voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.


Nadat de ziekte vorig jaar Kuijlaars' omgeving raakte, heeft de fietstocht een nóg grotere lading gekregen voor hem. ,,We staan al op 20.000 euro, twee keer zoveel als vorig jaar. En dat in deze tijd. Wij hebben er geen woorden voor."


Alle twaalf provincies:Ik heb het afgelopen jaar ervaren hoeveel er nog te winnen is qua kwaliteit van leven voor mensen met kanker.

Peter Kuijlaars.Vier jaar geleden kwam Kuijlaars op het idee om zijn passie voor wielrennen te combineren met het goede doel, door middel van uitzonderlijke fietstochten. Hij vond in Remco Wevers uit Oldenzaal een partner. Iedere editie heeft een bijzonder tintje, dit keer zijn de 515 kilometers verdeeld over alle twaalf provincies. De start ligt in Groningen, de finish naar traditie in Etten-Leur. Het team wordt aangevuld door Anne-Meint Bouma, Karel Luttikholt en Willem Ruijs en wat gastrijders die delen meerijden. Ze komen allemaal uit andere delen van het land, maar hebben dezelfde motivatie. ,,Ik heb het afgelopen jaar ervaren hoeveel er nog te winnen is qua kwaliteit van leven voor mensen met kanker."


Kuijlaars kijkt niet uit naar de vroege ochtend, het zwaarste moment in de tocht. ,,Maar dan voel je de kracht van het teamgevoel, we peppen elkaar op. Wij hoeven maar 24 uur af te zien en herstellen met één nacht slaap. De kinderen waar wij voor fietsen, zien gedurende een langere periode af."


Kuijlaars en zijn team steunen kan nog tot 15 augustus 2020. Dan geeft de Groningse wethouder Isabelle Diks het startschot onder de Martinitoren.


Doneren kan via deze website.
Bron: www.ad.nl