Pia Douwes start hulplijn voor emotionele steun bij kanker.

13-02-2021 19:14Beeld: Mark Goes. 

Pia Douwes is al langer ambassadrice bij de Ingeborg Douwes Stichting (IDS) en start in dit kader de Geraakt-Door-Kankerlijn. De telefonische hulplijn is bedoeld voor iedereen, kinderen en volwassenen, die te maken heeft met kanker en daar emotionele steun bij kan gebruiken.


De Geraakt-Door-Kankerlijn is er voor iedereen die te maken heeft of heeft gehad met kanker, dus niet alleen voor (ex)-kankerpatiënten, maar ook voor bijvoorbeeld naasten en iedereen die zorgen heeft over deze ziekte. Achter de telefoon zitten betrokken vrijwilligers die zelf goed weten wat je doormaakt bij kanker, omdat zij er zelf op de een of andere manier mee te maken hebben gehad.


Bel de Geraakt-Door-Kankerlijn anoniem:


Als je de behoefte voelt te praten over je gevoelens, angsten en zorgen kun je geheel anoniem de Geraakt-Door-Kankerlijn bellen.


Dit kan dagelijks tussen 16:00 uur en 22:00 uur, ook in het weekend.


Ingeborg Douwes Stichting:


De lijn is een initiatief van de IDS, een stichting voor het toegankelijk maken van psychosociale zorg voor iedereen die te maken heeft met kanker. De stichting is vernoemd naar Ingeborg Douwes, die op 32-jarige leeftijd overleed aan borstkanker en hierbij drie jonge kinderen achterliet. Zij was de schoonzus van Pia Douwes.
Bron: www.theater.nl/nieuws