Pink Ladies lopen met z’n allen voor Lindsey én voor het goede doel.

27-06-2021 10:11Auteur: Cock Rijneveen - ad.nl/rotterdamAlle deelnemers hebben  wel een reden om vandaag in actie te komen.
Alle deelnemers hebben wel een reden om vandaag in actie te komen. 

www.roeldijkstra.nl


Tientallen roze dames zijn zaterdag 26 Juni 2021 op pad gegaan om kilometers te maken. Elders in de Rotterdamse regio gebeurde precies hetzelfde. Zo'n vijfhonderd deelnemers  hebben er met zijn allen  voor gezorgd dat de Tocht tegen Kanker meer dan een ton aan donaties heeft opgeleverd voor onderzoek door het Erasmus MC Kanker Instituut.


Alle deelnemers hebben  wel een reden om vandaag in actie te komen. Zo fietst in Spijkenisse MIchel honderd kilometer in zijn uppie voor zijn vader die op pas 58-jarige aan leukemie overleed, loopt in de Hoeksche Waard 'een nieuwe schoonfamilie' hard namens Team Pieter en zijn in Vlaardingen liefst 88 wandelaars en hardlopers op weg gegaan.
Op de dag dat ze trouwde, is Lindsey ook overleden.

Chantal Moerman,, Lindsey's zusje.
Deze Pink Ladies doen dat ter nagedachtenis aan Lindsey, het zusje van mede-initiatiefneemster Chantal Moerman. ,,Lindsey had uitgezaaide borstkanker. Het ging echt heel snel. Op de dag dat ze trouwde, is ze ook overleden", vertelt Chantal. ,,Ze zou vorige maand 30 zijn geworden. En ze deed vorig jaar zelf nog mee aan een actie voor Pink Ribbon. Dus toen we van de Tocht tegen Kanker hoorden, vonden we dat wij ook wat moesten doen."


Familie, vrienden, kennissen en collega's lopen voor haar een 'rondje Vlaardingen'. De Tocht tegen Kanker is coronaproof opgezet en kan vandaag met een speciale eRoutes app door iedereen worden gelopen of gefietst.  Wat dus veelvuldig gebeurt. Het resultaat is een bedrag van boven de 120.00 euro.  
Bron: www.ad.nl