Ploegleider Peiper neemt wegens ziekte afscheid van wielersport.

06-10-2021 10:22Ploegleider Peiper neemt wegens ziekte afscheid van wielersport.

Foto:  ANP.


Allan Peiper heeft in Parijs-Roubaix voor het laatst in de ploegleiderswagen van UAE Team Emirates gezeten. De 61-jarige Australiër moet noodgedwongen stoppen. Peiper, een van de mannen achter het succes van de Sloveen Tadej Pogacar, heeft al langer kanker en zegt in de Belgische krant Het Nieuwsblad de behandelingen niet meer te kunnen combineren met zijn werk als ploegleider.


"Ik heb de beslissing twee weken geleden genomen. Door de behandelingen heb ik minder energie. Door mijn verminderde reflexen en concentratie heb ik moeite om mijn baan uit te uitoefenen. Het was het moment om een stap opzij te zetten."


Peiper was onder meer renner bij de Panasonic-ploeg van Peter Post. Hij woont al jaren in België. Het afscheid deed hem veel. "Er waren momenten dat ik het de afgelopen week extra moeilijk kreeg. Ook tijdens de koers, maar Parijs-Roubaix is een wedstrijd waarin je geen moment de concentratie mag verliezen. Ik vind het fantastisch om na zo'n heroïsche wedstrijd te mogen stoppen. De koers heeft mijn hele leven beheerst, maar ik kijk nu uit naar de rest van mijn leven."
Bron: www.lc.nl/sport