Positief bericht van Esther Vergeer na kankerbehandeling: 'Het is klaar'.

24-07-2020 19:28
Esther Vergeer met haar gezin.                             

Beeld: momentsbymaaike ' Maaike Westerbeek                     


Meervoudig paralympisch kampioen Esther Vergeer kreeg begin dit jaar te horen dat ze borstkanker had. Nu is er goed nieuws: de ziekte is 'klaar'. "Letterlijk en figuurlijk."


"Alle behandelingen zijn inmiddels achter de rug, ik heb het laatste gesprek gehad met de arts en het is klaar", laat ze weten.


'Chemotherapie was vaak zwaar'

Vergeer zegt dat het 'natuurlijk' een pittige tijd is geweest, vooral de chemotherapie was vaak zwaar. "Vanuit m'n topsportleven was ik gelukkig wel gewend om heel pragmatisch en stap voor stap te werken. Die 'mindset' is me de afgelopen periode heel goed van pas gekomen: afvinken wat ik kon afvinken en steeds de positieve tussenstanden vieren."


Vergeer was tien jaar lang onverslaanbaar als rolstoeltennisster. Ze is meervoudig paralympisch kampioen en won talloze gouden medailles op WK's.


Dochter Jinte:

In 2013 stopte ze met tennis. Het was tijd voor die andere grote wens: een gezin. Na zeven jaar worstelen lukte dat eindelijk, met hulp van een draagmoeder. 


Vlak na een interview met RTL Nieuws hierover, in januari, kreeg ze te horen dat ze borstkanker had. Een 'keiharde boodschap', zei ze.
Tekst gaat verder onder de Foto:
Miniatuurvoorbeeld        

   Lees ook:             

Na 7 jaar werd Esther Vergeer eindelijk moeder, en toen kreeg ze borstkanker.

            


'Zo'n kleintje om je heen doet je goed'

Nu, ruim een half jaar later, is er goed nieuws. In een bericht zegt Vergeer zich de hele periode heel erg gesteund te hebben gevoeld, 'vooral natuurlijk door mijn gezin Marijn, Dagmar en Jinte - zo'n kleintje om je heen doet zoveel goed - en m'n naaste familie en vrienden'.


Esther Vergeer is nog altijd chef de mission van het landenteam voor de paralympische spelen. Ze laat weten haar werkzaamheden voor TeamNL weer op te pakken.


'Nu weer aan de slag'

Ook gaat ze verder met het werk voor haar eigen Foundation en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament.


"Nu dus weer vooruitkijken en aan de slag, vol energie en met nieuwe inzichten die ongetwijfeld van pas komen bij de mooie dingen die komen gaan."
Bron: www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland