Post van Ajax-fans houdt doodzieke Jopie uit Nijmegen op de been: ‘Misschien wel beter dan medicijnen’.

31-01-2020 15:28Auteur: Anne Nijtmans - ad.nl/nijmegenvideo - NIJMEGEN - De dagen van Jopie Verstegen (63) zijn geteld. Toch heeft hij het gevoel dat hij elke dag jarig is want hij krijgt stapels post, telkens weer. ,,Dit geeft mij meer kracht dan medicijnen."


Deze ochtend moest hij huilen van ontroering. Jopie Verstegen kreeg een dikke envelop vol brieven van Amsterdamse scholieren. Met het logo van Ajax en handgeschreven wensen. 'Beste Jopie, ik hoop dat je een fijn leven hebt gehad', schrijft er een. 'Dat u in vrede mag rusten', staat in een andere boodschap. 


,,Mooi toch?", zegt de Nijmegenaar. ,,Zo zijn kinderen, die zeggen gewoon wat ze denken. Geweldig dat zo'n klas de moeite neemt voor mij." Jopie Verstegen is zijn hele leven al fan van Ajax. Hij volgt de Amsterdamse club op de voet. Vooral via de televisie en andere media. ,,Want ik heb niet de middelen om wedstrijden te bezoeken."Slecht nieuws:


Tekst gaat verder onder de Foto:Jopie Verstegen krijgt elke dag stapels post. Dat geeft de terminaal zieke Nijmegenaar veel steun.

Foto: Bert Beelen

 


Afgelopen zomer kreeg hij slecht nieuws. Hij heeft longkanker met uitzaaiingen. Daar is weinig aan te doen, hij heeft niet lang meer te leven. Zijn vrouw Gonny: ,,Met mij ging het net wat beter en toen werd bij Jopie kanker geconstateerd. Zelf ben ik chronisch ziek en hij zorgt al 17 jaar voor mij."


Jopie Verstegen deelde een maand geleden zijn verhaal op social media en vroeg Ajax-supporters hem post te sturen. Zodat hij zo veel mogelijk zijn liefde voor de Amsterdamse voetbalclub kan beleven. Dat kikkert hem op. Het bericht werd gedeeld en sindsdien  stroomt elke dag zijn brievenbus vol. 


Beter dan medicijnen:

Verstegen: ,,Niet alleen van Ajax-fans, ook liefhebbers van Feijenoord of PSV sturen me post. En  anderen die geraakt zijn door mijn verhaal. Soms zijn het echt persoonlijke brieven, die mensen hebben zelf vaak een groot verlies geleden. Ik vind het heel fijn, al stapels kaarten. Het is net of ik elke dag jarig ben, het houdt me op de been. Misschien werkt het wel beter dan medicijnen."


 

Een oude Ajax-fan heeft mij zijn sjaal gestuurd. Hij kan zelf niet meer naar het stadion omdat hij blind is.

Jopie Verstegen.Nee, ik heb geen fijn leven gehad", vervolgt hij. Traumatische gebeurtenissen in zijn jeugd hebben lang doorgewerkt, legt zijn vrouw uit. Verstegen: ,,Juist daarom betekent al die persoonlijke aandacht zo veel voor mij."


Naar de Johan Cruijff Arena:

De huiskamer hangt vol met kaarten. En ballonnen, vlaggen, vaantjes en andere spullen die iets te maken hebben met zijn favoriete voetbalclub.  ,,Een oude Ajax-fan heeft mij zijn sjaal gestuurd. Hij kan zelf niet meer naar het stadion omdat hij blind is."


Jopie Verstegen bezoekt zaterdag de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De stichting 'Vakjoe tegen kanker' heeft hem drie kaarten cadeau gedaan voor de wedstrijd Ajax - PSV, daar gaat hij met zijn zoons Joris en Nick naartoe. Een Wensambulance zorgt voor het vervoer.


Tekst gaat verder onder de Foto:Jopie: 'Een oude Ajax-fan heeft mij zijn sjaal gestuurd. Hij kan zelf niet meer naar het stadion omdat hij blind is.'

Foto: Bert Beelen.

 


Speciale ontvangst van harde kern:

De Nijmegenaar weet dat de harde kern van Ajax-supporters een speciale ontvangst voor hem in petto heeft. ,,Dat wordt een mooie dag. Ik denk dat ik het wel aankan en als ik moe word, doe ik tussendoor een dutje in de rolstoel."


De voetbalfans zullen straks bij de uitvaart ook voor een erehaag met fakkels zorgen. Want ja, het onvermijdelijke einde komt dichterbij. Deze week heeft Verstegen met zijn broer en zus de wensen voor de afscheidsdienst besproken. Binnenkort wordt de kist bezorgd. Die gaat hij met zijn zoons beschilderen. In Ajaxkleuren uiteraard.


Wilt u een kaartje sturen?

Het adres van Jopie Verstegen is OC Huismanstraat 122, 6544ZZ Nijmegen.


Voor de video van dit Artikel klik hier

Bron: www.ad.nl