Prima opbrengst wandeltocht voor hospice.

27-02-2020 16:33            

Minke Graafsma (l.) verblijdt voorzitter Froukje Woudwijk met de cheque.                                        

Foto: Jifke Jeeninga.
DRACHTEN: De wandeltocht zaterdag heeft ondanks regen een prima opbrengst opgeleverd voor Hospice Smelnehaven.


Wsv-WIK (Wandelsportvereniging Willen Is Kunnen) had deze Wandeltocht Het goede Doel georganiseerd. De opbrengst komt geheel ten goede aan HospiceSmelnehaven. Liefst 527 WIK-wandelaars en gastenwandelaars hebben op de verschillende afstanden voor het Goede Doel gewandeld. De eerste uren was het nagenoeg droog, na 12.00 uur werden de weersomstandigheden slechter.


Minke Graafsma bedankte na afloop alle wandelaars die meegedaan hebben deze goed georganiseerde tocht te wandelen. Ze vertelde over het ontstaan van Het Goede Doel. De vrijwilligers van Hospice Smelnehaven hebben een brief geschreven met daarin het verzoek voor financiële ondersteuning ten bate van de aanschaf van eenKoppelbed.


Blijvend:

Wsv-WIK ondersteunt alleen aanvragen die tastbaar en blijvend zijn, het verzoek van het hospice past daar in. Het bestuur van wsv-WIK hoefde dan ook niet lang na te denken en het werd volmondig ' ja' tegen de vrijwilligers van HospiceSmelnehaven. Door het aanschaffen van een koppelbed wordt het mogelijk gemaakt dat naasten in de laatste levensfase dicht bij elkaar kunnen zijn.


Vrijwilligers van VV ONB hebben belangeloos broodjes en koffie aan de vrijwilligers vanwsv-WIK verstrekt. Drukwerk ten behoeve van de tocht is met korting geleverd door Multi-Copy en DATAS. Het Rode Kruis is ook belangeloos aanwezig geweest. Van der Veen en Kromhout hebben verder een bedrag gedoneerd. Door Wsv-WIK is het bedrag naar boven afgerond zodat er ook een mooi bedrag overhandigd kon worden.


Het was voor Minke Graafsma - voorzitter a.i. WSV-Wik - een bijzondere gebeurtenis om voorzitter Froukje Woudwijk van het Hospice een cheque te overhandigen van 3.300,00 euro.Bron: www.drachtstercourant.nl