Primeur voor HEMA: eerste beha speciaal ontworpen voor kankerpatiënten.

20-09-2022 18:26

 

 

Auteur: Kato Zweegers - hln.be/nina

 

 

Foto: HEMA.

 

 

 

 

 

Oktober is borstkankermaand, maar HEMA doet er nu al een beetje aan mee. De Nederlandse keten brengt haar allereerste prothese-beha uit voor vrouwen die een (gedeeltelijke) borstamputatie ondergingen. Met nog een andere slimme toevoeging aan de winkels spoort HEMA alle vrouwelijke klanten tegelijk aan om beter hun borsten te checken.

 

1 op 9 vrouwen in België krijgt ooit het verdict borstkanker. Dat zijn zo’n 10.500 nieuwe patiënten per jaar. Als gevolg van dat verdict laat een groot deel van de vrouwen een of beide borsten verwijderen. Een ingrijpende procedure, die ook daarna de nodige zorgen vraagt. Een comfortabele beha is dan een absolute must.

 

Een boodschap die ook de Nederlandse keten HEMA goed begrepen heeft. Zij bracht onlangs haar eerste prothese-beha op de markt. Het werd een beugelloze beha met hoge cups en katoenen voering. Alle juiste ingrediënten om de gevoelige huid na zo’n operatie van wat zachte liefde te voorzien.

 

 

De beha, die zowel in het wit als in het zwart te verkrijgen is, heeft prothesezakjes aan beide zijden en bandjes die je aan de voorkant kan aanpassen. 

 

Omdat de beha al voorgevormd is, zit hij ook comfortabel voor vrouwen die geen borstprotheses hebben. Prijskaartje? 27,50 euro.

 

 

Lees verder onder de Foto: 

 
 
 
 
Prothese-beha's van HEMA.
 

Foto: HEMA

 
 
 
 
 
 
 

Klein kaartje met grote boodschap:


Naast de prothese-beha, geeft HEMA ook op andere manieren aandacht aan de borstkankermaand. Wie er nu een beha shopt, ziet er een kleine roze tag aanhangen. Op die tag staat een QR-code die je naar de online borstonderzoekpagina op HEMA brengt. De pagina legt onder andere uit hoe een knobbeltje in je borst voelt en wat net heel normaal is om te voelen, wanneer je je borsten onderzoekt. Ook geeft de keten een handig overzicht van allerlei veranderingen in én aan je borsten waar je waakzaam voor moet zijn.
 
 
 
 

Lees verder onder de Foto: 

 
 
 
De roze tag. 
 

Foto; HEMA

 
 
 
 
 
“Je staat er niet vaak bij stil. Ze zijn er gewoon: je borsten. Maar bij HEMA willen we zorgen voor extra bewustzijn. Samen met Pink Ribbon (een vzw die strijdt tegen borstkanker, red.) willen we laten zien dat iedereen zelf een borstonderzoek kan doen, zodat je eventuele veranderingen op tijd opmerkt. Zo kunnen je borsten de zorg krijgen die ze verdienen”, vermeldt HEMA op haar website. Vanaf 26 september kan je in de winkels ook de punten op je lidkaart inwisselen voor een donatie aan Pink Ribbon.
 
 

Hunkemöller ging Hema al voor:


De Nederlandse keten is trouwens niet de eerste die zich al inzette voor vrouwen met borstkanker. Ook lingerieketen Hunkemöller bracht een jaar geleden twee beha’s uit voor vrouwen die een (gedeeltelijke) borstamputatie ondergingen. “Als experten in lingerie willen we rekening houden met de noden van alle vrouwen. Óók die van vrouwen die een mastectomie ondergingen. De nieuwe beha’s zijn comfortabel en bieden ondersteuning, maar zijn vooral ook vrouwelijk”, zei Global Buying en Design Director Charlotte Davies toen. 

 

 

Beide beha’s zijn nog altijd verkrijgbaar en kosten 32,99 euro en 34,99 euro.

 

 

 

Bron: www.hln.be