Pro Deo Mantelzorgondersteuning ?

25-11-2019 18:17


Auteur: Mirjam Kok - mantelzorgelijk.nlPro Deo Mantelzorgondersteuning?Uit onderzoek blijkt dat mantelzorgers specialistische hulp goed kunnen gebruiken. Nederland kent 3,1 miljoen mantelzorgers. Daarmee besparen we 1,5 miljard aan zorgkosten. Kunnen we de mantelzorger ontlasten door de inzet van pro deo mantelzorgondersteuning, zoals de pro deo advocaat; subsidie voor professionele hulp?


Het merendeel van de mantelzorgers (78%) maakt kosten om voor een ander te zorgen. Bijna 20% van de mantelzorgers heeft het financieel (zeer) krap. De overheid ziet graag dat we meer voor elkaar gaan zorgen, maar diezelfde overheid moet dat wel mogelijk maken. Mantelzorgers hebben vooral behoefte aan concrete en kosteloze hulp.


Het zou zo fijn zijn als mantelzorgers ondersteuning kunnen krijgen van een specialist naar keuze; concrete hulp op maat door deskundig opgeleiden. Dit kan regelhulp van de mantelzorgmakelaar zijn of assistentie van een jurist bij het schrijven van een bezwaar. Moeten we wachten tot de mantelzorger opgebrand raakt en ziek wordt, of gaan we de mantelzorger ondersteunen en ontlasten door de inzet van gekwalificeerde mantelzorgondersteuners; met subsidie van de overheid?Bron: www.mantelzorgelijk.nl