Psychische zorg voor patiënten met kanker nu ook in Utrecht.

31-10-2021 16:36Auteur: Richard Hoving - ad.nl/utrechtTijdens het benefietgala werd 185.000 euro opgehaald

Tijdens het benefietgala werd 185.000 euro opgehaald.

Foto: HDI.

Het Helen Dowling Instituut dat psychologische zorg biedt aan kankerpatiënten, opent een vestiging in de stad Utrecht. De instelling met het hoofdkantoor in Bilthoven, wil zodoende de lange wachtlijsten wegwerken.


Het Helen Dowling Instituut helpt mensen die angstig of ernstig vermoeid zijn door kanker. Door corona duurden de behandelingen langer en liep de wachtlijst op tot acht maanden. Om hier iets aan te doen besloot directeur Hanneke Haanraadts geld in te zamelen voor een nieuwe locatie. ,,Deze mensen hebben al te lang gewacht voor ze bij ons komen. Gewacht op de uitslag, gewacht tot de behandeling klaar is en tot het écht niet meer gaat. Pas dan zoeken ze hulp.''


Een benefietgala leverde zaterdagavond 185.000 euro op. Eerder werd met een golftoernooi in Bosch en Duin ruim 82.000 euro opgehaald. Het instituut heeft volgens woordvoerder Manon van Wijnen nu voldoende geld om een pand in de Utrechtse wijk Lunetten te huren en in te richten. In het pand komen zes behandelkamers.


Opening:


Volgens Van Wijnen gaat het om een laagdrempelige locatie, zoals de instelling ook al in Nijmegen en Arnhem heeft. De opening staat gepland voor volgend jaar maart. Ongeveer 350 kankerpatiënten kunnen volgens het instituut vanaf dan de hulp krijgen die zij zó hard nodig hebben.
Bron: www.ad.nl