Puzzelen om Inloophuis Woerden weer open te krijgen.

02-05-2020 17:51


Auteur: Ruud F. Witte - ad.nl/woerdenAdri van Montfoort

Adri van Montfoort.

Foto: Inloophuis leven met Kanker.
 
Een hele puzzel voor het Inloophuis Leven met Kanker in Woerden. Hoe kunnen straks weer activiteiten plaatshebben in het smalle pand. Anderhalve meter afstand houden in de smalle gang bijvoorbeeld is een bijna onmogelijke opgave.

,,Ook de huiskamer in ons pand aan de Wilhelminaweg leent zich voor veel bezoekers in de anderhalvemetersamenleving'', zegt voorzitter Adri van Montfoort. ,,Het bestuur zoekt  naar mogelijkheden om toch gasten te ontvangen in kleinere groepjes. Zo kunnen activiteiten voor maximaal vier personen in de nabije toekomst standaard worden in plaats van tien bezoekers en meer. En misschien kunnen bepaalde activiteiten in de toekomst niet meer georganiseerd worden of op een totaal andere manier. Dat vraagt om serieus beleid, het opstellen van een hygiëneprotocol en het maken van een routing in het Inloophuis zodat gasten en vrijwilligers zich veilig weten zodra er weer activiteiten mogelijk zijn.''


Betrokken:

Vanwege het coronavirus is het inloophuis al enkele weken dicht. Maar dat betekent niet dat de medewerkers en vrijwilligers stilzitten, zegt Van Montfoort. ,,Ze houden contact met de gasten.


En dat leert dat 95 procent van de gasten zich nog steeds actief betrokken voelt. Het bestuur hoopt dan ook dat het Inloophuis zijn mooie functie kan behouden'', zegt Van Montfoort opgewerkt.


,,Om die functie te kunnen blijven uitoefenen is het Inloophuis voor het overgrote deel afhankelijk van fondsen, donateurs, vrienden, sponsoren, de collecte die met een beetje geluk wel gehouden kan worden dit jaar en 'De 24 uur van Woerden' die nu een jaar is uitgesteld.'' Die laatste levert elke twee jaar tienduizenden euro's op. ,,We hebben een zwaar jaar, maar de continuïteit komt niet in gevaar'', verzekert de voorzitter.
Bron: www.ad.nl