RCL OldStars Walking Football toernooi voor KiKa.

03-08-2022 18:09

 

 

 

 

 

 

LEIDERDORP - Vrijdag 9 september 2022 organiseert RCL voor de 3e maal het RCL OldStars Walking Football toernooi voor KiKa. Het toernooi wordt volledig geleid door vrijwilligers. De verwachting is dat er 18-24 teams komen spelen voor KiKa. De volledige opbrengst gaat naar KiKa. Het toernooi begint omstreeks 10:00 uur en duurt tot circa 15:00 uur. Het toernooi wordt gehouden bij voetbalvereniging R.C.L. in de Bloemerd in Leiderdorp. 

 

 

Doneren kan nu via de KiKa actiepagina:  www.actievoorkika.nl/rcl-oldstars-walking-football-voor-kika-3  of gebruik de QR code hieronder aan de pagina (met de QR-code lezer, niet met de bank app).

 

 

Het is de derde keer dat RCL dit organiseert. De eerste keer was in 2020. Er werd toen € 4.626,80 opgehaald voor KiKa en in  2021 werd dit € 8370,19.

Waarom doet RCL dit?


Toen één van de jeugdspelers van RCL, in 2019, leverkanker bleek te hebben nam RCL Walking Football (70+) het initiatief om iets te doen onder het motto

 

'ouderen zorgen voor jongeren'. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen kanker. Inmiddels is de sterfte bij kinderkanker gedaald. Het aantal kinderen dat geneest is van 75% naar 81% gegaan en dat is geweldig maar niet genoeg. Bijna 1 op de 5 overleeft het niet. Kinderen horen niet aan kanker te sterven. De behandelingen van kinderkanker hebben veel gevolgen voor de nog groeiende organen bij kinderen. Vaak zijn de gevolgen levenslang. Er is dan ook veel nazorg nodig. KiKa maakt het mogelijk dat er specifieke onderzoeken naar kinderkanker kunnen plaatsvinden en steunt het Princes Maxima Centrum.

 

 

Scan de onderstaande QR code met je QR lezer wanneer je een donatie wilt doen.

 
 
 
 
 
 
 
Bron: www.unity.nu